Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mika Salo in actie tijdens de Marlboro Masters

Datum nieuwsfeit: 07-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Circuit Park Zandvoort

29 July 1999

Mika Salo in actie tijdens de Marlboro Masters

Tijdens de 9e Marlboro Masters, 7-8 augustus aanstaande, zal de Finse coureur Mika Salo van het Formule 1-team Scuderia Ferrari Marlboro rijden op het nieuwe, verlengde Circuit Park Zandvoort. Salo is bij Ferrari de plaatsvervanger van de geblesseerde Michael Schumacher en maakte onlangs zijn Ferrari-debuut tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Op zondag 8 augustus zal Salo een demonstratie geven in de bekende rode Ferrari; op de zaterdag is het de beurt aan Ferrari-testrijder Luca Badoer.

Behalve dit Formule 1-duo zal ook rallycoureur Tommi Mäkinen met zijn Mitsubishi Lancer Evo VI aanwezig zijn in Zandvoort. Met een verse zege in de Rally van Nieuw-Zeeland op zak, zal 'de vliegende Fin' een spectaculaire demonstratie geven met zijn rallykanon met een aantal 'burn-outs' en 'donuts'. Als laatste vertegenwoordiger van de drie Marlboro World Championship Teams is Max Biaggi van de partij in Zandvoort. Biaggi, één van de toppers in de zogenoemde koningsklasse van de 500 cc, maakt deel uit van het Marlboro Yamaha Team. Tijdens zijn demonstratie zal de Italiaan op topsnelheid over het circuit razen en een paar spectaculaire 'wheelies' ten beste geven. Op deze zondagmiddag beleeft Zandvoort een uniek hoogtepunt: dan zal het trio Salo, Mäkinen en Biaggi gezamenlijk op het circuit te zien zijn. Verder zal Jan Lammers op zondagochtend met zijn Le Mans-sportscar, de 6-liter Le Mans Lola-Ford V8, een ongetwijfeld enerverende demonstratie geven.

Het hoofdonderdeel van de Marlboro Masters is uiteraard de Formule 3, de snelle klasse voor open 2-liter éénzits bolides. Hiervoor hebben zich 46 deelnemers uit 19 verschillende landen aangemeld. Na de kwalificatie op zaterdag zullen er 33 coureurs aan de start verschijnen voor de hoofdrace op zondag 8 augustus. Met vier Nederlandse coureurs in het deelnemersveld, Marlboro-coureur Christijan Albers, Wouter van Eeuwijk, Walter van Lent en debutant Jeroen Bleekemolen bestaat de kans dat na Jos Verstappen (1993) en Tom Coronel (1997) weer een Nederlander in het bezit van de felbegeerde Master-titel komt. Ook worden er tijdens het Marlboro Masters-weekeinde races in de diverse kampioenschappen verreden waaronder het Libertel DTCC, het Formule Ford-kampioenschap, de nationale merkencompetities Pearle Alfa 156 Challenge en Marlboro Elf Renault Mégane Trophy en als speciale attractie de International Supersports Cup met race-klassiekers uit de periode '66 tot en met '74 uit de vroegere CAN/AM Cup.

Naast alle wedstrijden zijn er nog talrijke andere activiteiten en bronnen van vermaak voor het publiek: de racesimulator, de pitstopcompetitie, demonstraties op de slipschool en de automobilia-markt langs de toegangsweg. Toegangskaarten zijn gratis verkrijgbaar tegen inlevering van de ticketcoupons uit de Marlboro Masters-boekjes. Wie geen coupon heeft, kan voor 25 gulden een entreebewijs kopen aan de circuit-kassa's.

Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met:

Dirk Buwalda
media@circuit-zandvoort.nl

Tel. 023 - 5 740 760
Fax. 023 - 5 740 761

© Copyright 1999, Circuit Park Zandvoort

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie