Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 08-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persberichten

zondagmiddag 08 augustus 1999
15:47 zondag 8 augustus 1999

Bert Peters 0591 662014 of 0653 238059

Beilen, auto over de kop
Reed gistermorgen een 59-jarige man uit Beilen in zijn auto over de Perk. Omdat hij in de weer was met zijn mobiele telefoon raakte hij met het rechter voorwiel de stoeprand waarna hij de macht over het stuur kwijt raakte. Hij botste tegen een lantaarnpaal waarna hij met zijn auto op de kant tot stilstand kwam. Auto en lantaarnpaal zwaar beschadigd, de bestuurder kwam er zonder letsel van af,

Assen, alcomobilist
Werd vanmorgen omstreeks 09.45 uur een 43-jaroige man uit Ruinen gecontroleerd door medewerkers van het korps Landelijke Politie Diensten. De man reed over de A 28 ter hoogte van Assen. Na controle bleek hij een alcoholpromillage te hebben van 2.4. Een weer eerder was zijn rijbewijs al ingevorderd voor een soortgelijk misdrijf.

Assen, alcomobilist
Reed gisternacht omstreeks 01.45 uur een 58-jarige man met zijn auto over de Jan Fabriciusstraat. Na een blaastest bleek hij over een alcoholpromillage te beschikken van 1.8. Rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Assen, inbraak
Werd vannacht ingebroken in een woning aan de Bilderdijkstraat. Via een raam werd toegang verkregen. Een stereoset, videobanden en een groot aantal cd's werden weggenomen.

Hoogeveen. Alcomobilist
Vanmorgen omstreeks 05.15 uur reed een 18-jarige man met zijn auto over de Veenluydenstraat. Na controle bleek hij een alcoholpromillage te hebben van 1.1. Omdat hij militair was werd hij overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Hoogeveen, bedreiging
Gisteravond omstreeks 18.30 uur was een 41-jarige medewerker van de gemeente het wegdek aan de van Echtenstraat aan het schoonmaken met een zogenaamde City Cat 2000. Hij werd daarbij lastig gevallen door een dronken man. Deze man bedreigde hem op enig moment met een mes waarna de man van de reiniging er lopend vandoor ging. De dronken man reed met het voertuig weg en probeerde een ander voertuig van de gemeente te rammen. Dat kon nog net worden voorkomen. De man reed vervolgens wel met het voertuig tegen een lantaarnpaal die plat ging. Hierna ging de man er vandoor. Schade is nog niet bekend.

Dwingeloo, keukenbrandje door oververhitte frituurpan Vannacht omstreeks 01.00 uur kwam een 22-jarige zoon des huizes thuis in de woning aan de Berenderweg en had nog trek in eten. Hij zette de frituurpan aan en viel vervolgens in slaap. Toen hij wakker schrok stond het huis vol rook en de vlam in de pan. Een te hulp geschoten buurman wist de brand met een poederblusser te blussen. De brandweer verrichtte nablussingswerkzaamheden. De afzuigkap is verbrand, het huis heeft grote roetschade en zit onder de poeder van de poederblusser. De ouders komen morgen terug van vakantie.

Coevorden, inbraak in bar
Werd gisternacht ingebroken in een bar aan de Markt. Uit de kassa werd een groot geldbedrag weggenomen. De 43-jarige eigenaar deed aangifte. De voordeur was met de Bulgaarse methode geforceerd.

Coevorden, jongen met gaspistool aangetroffen
Werd vannacht omstreeks 05.00 uur een 17-jarige joingen uit Leeuwarden aangetroffen bij een flat aan de Drostenstraat. Hij was in het bezit van een gaspistool. Hij was onder invloed van alcoholhoudende drank. Nadat hij eerst nog een valse naam had opgegeven verklaarde hij later dat hij het pistool gevonden had en dacht dat het een toegestaan wapen was. Het wapen werd in beslag genomen.

Emmen, beroving
Stond gistermiddag omstreeks 14.00 uur een 20-jarige man op de stadvloer en had zijn portemonnee in de hand. Twee jongens op een scooter reden bij hem langs en gristen de portemonnee uit zijn handen waarna ze er vandoor gingen. Er zat ruim f 200,- in de portemonnee.

Emmen, laserpen aangetroffen
Werd gisternacht omstreeks 04.30 uur op de Rondweg een 18-jarige automobilist gecontroleerd. In zijn auto werd een laserpen aangetroffen. Hij had deze kort daarvoor op de kermis gewonnen, hij wist niet dat het verboden is zo'n pen te hebben. Hij deed afstand van de laserpen die wordt vernietigd. Het bleef nu bij een waarschuwing.

Bruntinge, inbraak
Werd vannacht ingebroken in een boerderij aan de Anreeperstraat. Via een raampje werd toegang verkregen. Electrisch gereedschap en een compressor werden weggenomen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie