Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

2000 eerstejaars studenten naar Utrecht

Datum nieuwsfeit: 09-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht


21 juni 1999

Verbreking Guinessrecord, graffity fall en zonsverduistering

Zo’n 2000 eerstejaars naar Utrecht

Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 augustus vindt in Utrecht de jaarlijks terugkerende Utrechtse Introductie Tijd (UIT) plaats. Tijdens deze introductie, die dit jaar als thema ‘De Uitdaging’ heeft, komen zo’n 2000 eerstejaars studenten van de Universiteit Utrecht, de Hogeschool van Utrecht en de andere Utrechtse hbo-instellingen naar de Domstad. Ze maken kennis met de onderwijsinstellingen, het studentenleven, de stad en haar voorzieningen.

Het thema de uitdaging is als een rode draad door het programma geregen. Elke dag zal er een andere ‘uitdaging’ zijn. Zo kunnen de eerstejaars op donderdag 12 augustus een graffity fall, een soort vrije val, maken. Bovendien zullen studenten deze dag proberen het record ‘levend mozaïek’ uit het Guinness Book of Records te verbreken. Duizend studenten zullen het logo van de UIT proberen te vormen.

De opening van de UIT vindt op maandag 9 augustus om 10.00 uur plaats in de Janskerk. Na de opening leiden ouderejaarsstudenten de eerstejaars in groepjes gedurende de week rond door Utrecht. De groepjes kunnen aan veel verschillende activiteiten deelnemen die voor hen zijn georganiseerd, zoals een informatiemarkt, standup comedy, een biercantus en en een literaire avond. Op woensdag 11 augustus zal de zonsverduistering aandacht krijgen en op vrijdag 13 augustus presenteren verschillende festivals zich in het kort. Uiteraard bezoeken de eerstejaars ook de studentenverenigingen.

Informatie: Introductie Commissie Utrecht ’99, Joris van Eijck (030) 2532441

Communicatie Service Centrum, Heidelberglaan 8, 3584 CS Utrecht, Telefoon (030) 2533550 of 2532572 Mediavragen per Email: (UUmedia@csc.usc.uu.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie