Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tennis: Amsterdamse derby nog niet beslist

Datum nieuwsfeit: 09-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KNLTB

tennis eredivisie 1ste speeldag 08 augustus

TENNIS EREDIVISIE - EERSTE SPEELDAG, zondag 08 augustus - ANP Pers Support

Boeiende buitenlanders geven extra kleur aan eredivisietennis

AMSTERDAMSE DERBY NOG NIET BESLIST

Amsterdam, zondag 08 augustus - Popeye Gold Star heeft de Amsterdamse derby tegen Amstelpark nog niet in haar voordeel kunnen beslissen. Het treffen tussen de twee hoofdstedelijke formaties werd wegens de regen met 3-2 in haar voordeel van Popeye afgebroken. De alweer dertienvoudige landskampioen nam niettemin een belangrijke stap in de richting van de Play-Offs, die in het weekeinde van 21 en 22 augustus bij regerend titelhouder Amstelpark worden afgewerkt. Wie van de acht deelnemende eredivisieploegen het slotweekeinde zal halen is overigens volstrekt ongewis. Kort voor de sluiting van de transfermarkt, werden nog enkele boeiende buitenlanders vastgelegd. Onder hen twee top-100 speelsters, de Belgische jeugdtopper Kim Clijsters bij TRG/De Manege en de kopvrouwe van het Argentijnse Fed Cup-team, Paola Lorena Suarez bij OAD Reizen/Topspinners.

Waar vrijwel alle ploegen ter vergroting van de kansen op deelname aan de Play-Offs een beroep deden op buitenlandse inbreng, ging Amstelpark met een compleet Nederlandse formatie het nieuwe eredivisieavontuur in. De regerend kampioen beschikt dan ook in Martin Verkerk en de kersverse finaliste van de nationale kampioenschappen, Michelle Gerards, die echter niet in actie kwam, over een tweetal nationale smaakmakers. De 20-jarige .rookie. uit Alphen raakte in zijn finale bij de Internationale Kampioenschappen van Scheveningen echter licht geblesseerd, trainde zaterdag weer voor het eerst echt voluit, maar haalde tegen Marcel Reuter nimmer zijn niveau van veertien dagen geleden. Daar tegenover stond, dat Reuter weer in de vorm van zijn leven verkeerde en aan Verkerk ook geen echte kans op herstel toestond. Met 6-4 6-2 werd door de Popeye-kopman een eerste opmerkelijke singlezege in de eredivisiecompetitie geboekt.

Popeye GoldStar knabbelde met de zege van Reuter iets van de achterstand af, die het na de vrouwenenkelspelen had opgelopen. Leanne Baker stond nog stijf van de plankenkoorts tegen de meer gelouterde Kim de Weille van Amstelpark en Susanne Trik kon alleen in de tweede set Stephanie Rottier in de problemen brengen. ,,Ik heb het idee, dat ik nog elk jaar beter ga tennissen.., zei Reuter na afloop van de toch wel kleine surprise. ,,Ik geef een aantal uren les, waardoor ik zelf ook meer bewust zie, wat er op de baan gebeurt. Ik ken natuurlijk Martin goed van de twee jaar, dat we samen speelden en ik weet, dat als je goed blijft spelen, hij moeite heeft om zich over die tegenslag heen te zetten. En ik speelde goed, ging op de juiste momenten naar het net en pakte ook de belangrijke punten goed aan... Ook twee man Filippo Messori stuntte. De Italiaan boog een set en 4-1 achterstand tegen Melvin op der Heijde om tot drie sets winst. Het vrouwendubbel van Popeye nam voor de regen kwam duidelijk revanche voor de eerder geleden singlenederlagen.

Hartman/TIJS/LTC Doetinchem heeft duidelijke plannen richting de Play-Offs. Kort voor aanvang van de competitie kon de formatie uit de Achterhoek nog beslag leggen op een naamgevend sponsor, waardoor de basis voor een hoge klassering nog meer solide werd. Dank zij .vaste speelster. Noëlle van Lottum werd het bestaande kwartet al aangevuld met twee representanten van de succesvolle Franse tennisschool. Lea Ghirardi gaf Natascha de Kramer inderdaad geen kans en ook Hanneke Ketelaars was snel klaar met Henriette van Aalderen, die om .vijf voor twaalf. was aangetrokken ter vervanging van de Bulgaarse Galina Dimitrova, die geen visum kreeg. De bespelers van de Vijverberg beten zich echter stuk de mannen van NIB/Zarqa/TV Hoorn. Coach Eddy Bank en zijn pupil bij Jong Oranje Melle van Gemerden werkten zich in drie sets langs de Australiër Grant Doyle, respectievelijk Champion. De dubbels werden eveneens gedeeld voor een 3-3 eindstand

Ook bij het Enschedese Topspinners werd kort voor aanvang van de competitie nog een aantrekkelijk contract gesloten met een nieuwe naamgevend sponsor, OAD Reizen. Tennisorganisatie Approach, die zowel de samenstelling van, als de leiding over het team heeft, zag Ruxandra Dragomir alsnog afvallen. De Roemeense, die door Approach wordt begeleid, had vanwege haar stijging in de richting van de top-20 van de wereld, toernooiverplichtingen elders. Bij de Fed Cup-kwalificatie eind juli in Amsterdam werd Paola Lorena Suarez voor de gehele competitie vastgelegd. De Argentijnse was niet opgewassen tegen Kim Clijsters, de opmerkelijke last minute .aankoop. van TRG/De Manege. De pas 16-jarige Belgische, die dit jaar op Wimbledon de vierde ronde haalde, bleef na een boeiend gevecht met 5-7 in de derde set overeind. Lottie Seelen was niet opgewassen tegen de routine van Flora Perfetti.
Vassilis Mazarakis werd winnaar van het Nederlands Satelliet Circuit, Nicolas Coutelot eindigde uiteindelijk als derde. De Enschedese troeven pakten echter niet de punten tegen Jan-Frode Andersen, de Noor in dienst van TRG/De Manege en Martijn Bok, die ook het dubbelspel tot winst voerden. OAD Reizen/Topspinners deed via het vrouwendubbel iets terug voor een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Bij Estron/Halfweg zijn Lubomira Bacheva en Raemon Sluiter dit seizoen de bepalende spelers. De Bulgaarse bleef vorig seizoen al ongeklopt en is dit seizoen alleen nog maar sterker op dreef. Bij Tennis Centrum Groenekan ontbrak Laurence Courtois, de Belgische die eveneens aan een opmerkelijk tennisjaar bezig is, op het appel. Ze werd bij de club onder de rook van Utrecht, die over drie Belgische speelsters beschikt, vervangen door Patty van Acker, die van Bacheva niet veel kans kreeg. De Spaanse Eva Bes klopte Zuiderbuur nummer 2, Stephanie Deville in drie sets.
Sluiter stuitte op James Sekulov, de Australiër van Oost-Europese afkomst, die in Nederland een absolute .nobody. was, tot twee weken geleden. Toen speelde Sekulov zich in Los Angeles als qualifier in de kijker. Niet alleen kwalificeerde hij zich voor het sterk bezette evenement, maar drong hij zelfs door tot de halve finales, waar hij door niemand minder dan Pete Sampras een halt werd toegeroepen. Sluiter bleek met 6-2 6-0 echter niet geïmponeerd. Fernon Wibier was in een gelijkopgaand duel de meerdere van Marc Merry. De beide dubbels werden indoor afgewerkt en eindigden ook in het voordeel van Estron/Halfweg, dat daarmee met een maximale zege opende.

Korte berichten:
Natascha de Kramer, die bij NIB/Zarqa/TV Hoorn in de eredivisie uitkomt, heeft zaterdag de vrouwenfinale gewonnen bij het viersterren A-toernooi in Weert. De Rotterdamse was in de tiebreak van de derde set de baas over Stephanie Gomperts, die als derde speelster bij OAD Reizen/Topspinners is opgenomen.

Van maandag 09 tot en met zaterdag 14 augustus worden bij de Hillegomse Tennis Club de Nationale Jeugd Kampioenschappen op buitenbanen verspeeld in de leeftijdsgroepen tot en met 12, tot en met 14, tot en met 16 en tot en met 18 jaar. Midweeks worden de diverse schema.s, waarin de eerste 64 jongens en meisjes van de nationale jeugdranglijst zijn opgenomen, tot aan de beste vier afgewerkt. Op zaterdag staan de halve finales en de finale in alle leeftijdscategorien op het programma.

Uitslagen eerste speeldag eredivisie zondag 08 augustus 1999:

Popeye Gold Star Amsterdam - Amstelpark Amsterdam 3-2 gestaakt wegens regen
Leanne Baker (NZl) - Kim de Weille 4-6 1-6
Sussane Trik - Stephanie Rottier 2-6 7-5 2-6
Marcel Reuter - Martin Verkerk 6-4 6-2
Filippo Messori (Ita) - Melvin op der Heijde 5-7 6-4 6-1 Baker/Trik - Rottier/De Weille 6-3 6-0
Messori/Reuter - Op der Heijde/Verkerk 6-5 afgebroken wegens regen

Hartman/TIJS/LTC Doetinchem - NIB/Zarqa/TV Hoorn 3-3 Lea Ghirardi - Natascha de Kramer 6-2 6-1
Hanneke Ketelaars - Henriette van Aalderen 6-2 6-1 Grant Doyle (Aus) - Eddy Bank 6-4 6-7 4-6
Thierry Champion (Fra) - Melle van Gemerden 6-4 3-6 2-6 Ghirardi/Noelle van Lottum - Van Aalderen/Tamara Rollenberg 6-2 6-3 Champion/Doyle - Bank/Van Gemerden 6-7 1-6

OAD Reizen/Topspinners Enschede - TRG/De Manege Apeldoorn 2-4 Paola Lorena Suarez (Arg) - Kim Clijsters (Bel) 5-7 6-1 5-7 Lottie Seelen - Flora Perfetti (Ita) 5-7 1-6
Vassilis Mazarakis (Gri) - Jan-Frode Andersen (Noo) 2-6 4-6 Nicolas Coutelot (Fra) - Martijn Bok 6-3 2-6 2-6 Stephanie Gomperts/Suarez - Clijsters/Perfetti 6-2 6-2 Eric Brummer/Coutelot - Andersen/Bok 6-4 1-6 4-6

Estron/Halfweg Spijkenisse - Tennis Centrum Groenekan 6-0 Lubomira Bacheva (Bul) - Patty van Acker (Bel) 6-0 6-2 Eva Bes (Spa) - Stephanie Deville (Bel) 6-3 4-6 6-3 Raemon Sluiter - James Sekulov (Aus) 6-2 6-0
Fernon Wibier - Marc Merry 6-4 7-6
Bes/Debby Haak - Van Acker/Deville 7-6 5-7 6-1
Ralph Kok/Sluiter - Merry/Sekulov 6-2 7-6

PK-990808.

09 aug 99 09:59

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...