Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Humanitaire operatie beëindigt missie Albanië

Datum nieuwsfeit: 09-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie

Persbericht

Laatste personeel humanitaire operatie beëindigt missie Albanië

DV/PB83/99

Den Haag, 9 augustus 1999

Woensdag 11 augustus komen op de vliegbasis Eindhoven de laatste Nederlandse militairen aan die een bijdrage hebben geleverd aan operatie "Allied Harbour". De groep van 15 militairen, bestaande uit personeel van de Koninklijke Marine (9) en Koninklijke Landmacht (6), heeft deel uitgemaakt van het gecombineerde Belgisch-Nederlandse veldhospitaal, ookwel Field Dressing Station (FDS) genaamd. Aangezien de taken worden overgenomen door een Tjechische eenheid wordt de eenheid in zijn geheel teruggetrokken.

In de groep bevinden zich enkele militairen die vanaf het begin hebben deelgenomen aan operatie " Allied Harbour". Met het vertrek van deze groep komt er een einde aan de Nederlandse militaire deelname aan de humanitaire hulpoperatie in Albanië. Welliswaar opereren vanuit het Albanese Farke nog steeds Nederlandse helikopters, maar die vliegen ten behoeve van KFOR in Kosovo.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie