Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start marktanayse wet WOZ Appingedam

Datum nieuwsfeit: 09-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Appingedam

Gemeente Appingedam - Aug 9 1999 - 15.36
Appingedam Groningen
START MARKTANAYSE WET WOZ.

In het kader van de wet Waardering onroerende zaken (WOZ) is de gemeente Appingedam belast met de uitvoering van de wet.

Dit houdt onder andere in dat de gemeente alle objecten opnieuw dient te waarderen naar de waardepeildatum van 01 januari 1999. De nieuwe waarden zullen voor het tijdvak 2001 t/m 2004 worden gebruikt door de gemeente, de rijksbelastingdienst en de waterschappen.

De waarden dienen door marktcijfers onderbouwd te worden. Marktcijfers zijn onder meer verkoopcijfers en huurprijsgegevens. Deze gegevens worden door de gemeente verzameld en geanalyseerd. De omstandigheden waaronder de verkoopcijfers en of huurprijsgegevens tot stand zijn gekomen zijn voor de analyse zeer belangrijk. Voobeelden hiervan zijn: familieverkoop, executieverkoop, mate van onderhoud, verhuur incl. inventaris, etc.

Eind week 32 gaat het taxatiebureau KAFI B.V. een begin maken met de verdere analyse van de marktgegevens.
Om de analyse goed uit te voeren, gaat men van een selectie van de objecten die betrokken waren bij transacties vanaf 01-01-1997 een of meerdere foto's maken.

Daarna worden de eigenaren en/of huurders van de betrokken objecten aangeschreven door de gemeente, waarin een bezoek van de taxateur in het kader van de marktanalyse wordt aangekondigd. De taxateur zal aan de hand van een vragenlijst de omstandigheden van de transactie met u doornemen. Tevens wordt het object in- of uitwendig opgenomen door de taxateur.
Wij vragen hiervoor uw medewerking.

Alle fotografen, taxateurs en medewerkers die namens de gemeente werkzaamheden verrichten zijn in het bezit van een geldig legitimatiebewijs, wat is afgegeven door de gemeente. Dit zullen zij te allen tijde op verzoek kunnen tonen.

Indien u nog vragen en/of opmerkingen hebt met betrekking tot het bovenstaande kunt u bellen met de gemeente Appingedam, afdeling belastingen/WOZ telefoonnummer (0596) 691252.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie