Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HP en Cisco intensiveren samenwerking op netwerkgebied

Datum nieuwsfeit: 09-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Cisco wil 1 miljard dollar investeren in KPMG om de Internet-dienstverlening wereldwijd uit te breiden

Amsterdam, 9 augustus 1999 - Cisco Systems en KPMG LLG maken bekend dat Cisco het voornemen heeft meer dan $ 1 miljard te investeren in KPMG's marktleidende Internet-dienstverlening, in het bijzonder voor de grootzakelijke en de telecommunicatiemarkt. Beide bedrijven hebben een intentieverklaring getekend en de board of directors van KPMG heeft inmiddels goedkeuring gegeven aan de investering.

In het kader van de intentieverklaring zal KPMG de komende anderhalf jaar haar personeelsbestand uitbreiden met meer dan 4.000 Internet-integrators. Deze technici zullen ondersteuning bieden bij het ontwikkelen en aanbieden van Internet-gebaseerde data-, spraak- en videodiensten. De vraag naar op Internet-gebaseerde communicatiediensten groeit overal ter wereld en daarom zullen de specialisten van KPMG zowel in Europa als in Azië en Latijns-Amerika klanten van dienst zijn op dit gebied.

"We willen investeren in KPMG omdat dit bedrijf begrijpt hoe Internet van invloed zal zijn op de toekomst van ieder bedrijf," zegt John Chambers, president en CEO van Cisco Systems. "KPMG heeft een belangrijke rol gespeeld bij de verplaatsing van Cisco's eigen business naar het web, waar we momenteel wereldwijd voorop lopen op het gebied van e-commerce en het gebruik van Internet-applicaties voor onze bedrijfsvoering. In het kader van deze joint venture kunnen onze klanten nu rekenen op Cisco's kennis van Internet-systemen en KPMG's kennis van Internet-oplossingen. Dit is een belangrijke combinatie voor elk bedrijf dat zaken wil gaan doen via Internet en dat wil deelnemen aan het Internet 'ecosysteem' dat momenteel ontstaat en waarin bedrijven en klanten met elkaar verbonden zijn."

"Wie vandaag de dag overweegt om via Internet zaken te doen zal het eerst aan een partnership met Cisco denken," zegt Stephen G. Butler, chairman en CEO van KPMG LLP. "Als marktleider op het gebied van Internet-integratiediensten streeft KPMG naar het leveren van optimale oplossingen aan onze Internet-klanten. We denken dat de relatie met Cisco ons in staat zal stellen nog beter in te spelen op de uitdagingen waar onze klanten voor staan in deze snel evoluerende economie."

Teneinde haar klanten beter van dienst te zijn zal KPMG zes Internet-innovatiecentra bouwen, nauw samenwerken met de verkoopstaf van Cisco en aanvullende ondersteuning bieden aan de huidige klanten van Cisco. De consulting unit van KPMG zal ondersteuning verlenen aan grote ondernemingen en klanten in de telecommuniecatiesector.

Cisco en KPMG verwachten eind september 1999 de transactie af te ronden en een definitieve overeenkomst te tekenen. De transactie is afhankelijk van een aantal ontbindende voorwaarden, waaronder het verkrijgen van de goedkeuring van de overheid. KPMG zal haar consulting-activiteiten onderbrengen in een afzonderlijk bedrijf onder de naam 'KPMG Consulting'. Cisco zal plaatsnemen in de raad van bestuur van dit bedrijf, afhankelijk van de goedkeuring van de transactie door de partners van de firma.

Over KPMG LLP

KPMG LLP is het Amerikaanse lid van KPMG International. In de Verenigde Staten verzorgen de partners en professionals van KPMG een brede reeks diensten op het gebied van accountancy, belastingen en consultancy. Als leverancier van op informatie gebaseerde diensten, biedt KPMG begrijpelijke, zakelijke adviezen die klanten in staat stellen hun bedrijven grondig te analyseren, de prestaties te verhogen, te groeien en de waarde voor de aandeelhouders te verhogen. De lidbedrijven van KPMG International hebben meer dan 100.000 professionals in dienst, waaronder 6.800 partners, in 160 landen. Voor meer informatie: www.us.kpmg.com en www.kpmgconsulting.com.

Over Cisco Systems

Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft meer dan 17.000 werknemers en realiseerde in fiscaal 1998 een totale omzet van 8,46 miljard dollar. Nieuws en informatie is beschikbaar op www.cisco.com.

Voor meer informatie: Bezoek PR contacten.

All contents copyright © 1992--1999 Cisco Systems, Inc. Important Notices and Privacy Statement. Laatst gewijzigd op: 26 maart 1999.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie