Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VNU versterkt europees it-uitgavenpakket

Datum nieuwsfeit: 10-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Haarlem, 10 augustus 1999

VNU VERSTERKT EUROPESE IT-UITGAVENPAKKET MET OVERNAME VAN BRITSE EN FRANSE VAKBLADEN VAN CMP

VNU zal, na de afronding van de overname van de vakbladen van CMP in Groot-Brittannië en Frankrijk, deze titels gaan integreren in haar IT-uitgavenpakket in Europa. Vandaag maakten VNU en het Britse mediaconcern United News and Media bekend dat zij definitief overeenstemming hebben bereikt over de acquisitie van de Britse en Franse vakbladen van CMP voor een bedrag van USD 4 miljoen. De integratie van de Britse en Franse vakbladen van CMP zal aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Als gevolg daarvan zullen de geïntegreerde uitgavenpakketten direct bijdragen aan het resultaat van VNU Business Publications in Londen en VNU Publications France.

VNU, de grootste uitgever van IT-bladen op de business-to business- en consumentenmarkt in Europa, heeft momenteel het grootste IT-uitgavenpakket in Groot-Brittannië met titels als Computing, Network News, PC Dealer, Personal Computer World en Computer Active. In Frankrijk geeft VNU onder andere SVM, SVM MAC en Network News uit. De Britse titels van CMP, Information Week, Network Week en Computer Reseller News, en hun Franse titels, Informatiques Magazine en Computer Reseller News, zullen in het uitgavenpakket van VNU worden geïntegreerd. Als gevolg van reorganisaties zullen gedwongen ontslagen onvermijdelijk zijn. De overname van deze vaktijdschriften betekent een verdere versterking van de vooraanstaande positie van VNU op de Europese IT-markt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie