Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitbundige bloei in Stadskweektuin Haarlem

Datum nieuwsfeit: 10-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Uitbundige bloei in Stadskweektuin

Het warme weer heeft gezorgd voor een extreem uitbundige groei en bloei van de flora in de Stadskweektuin aan de Kleverlaan 9. De vele kleurige en geurende bloemen geven de tuin een bijzondere uitstraling waardoor de wandelaar zich in tropische sferen waant. De Stadskweektuin is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur en op zondag van 10.30 tot 16 uur.

Idyllische plekjes

De Stadskweektuin, aangelegd in 1912, kent vele idyllische plekjes. Langs de oprit vanaf de Kleverlaan bloeien op dit moment mooie piramides met de geranium "Lachsköningin". Voor het kantoor staan stijlvolle hanging baskets met onder meer de Surfinia, Bacopa, Bidens en Helichrysum. De terras- of kuipplanten zoals de kuiflelie, kaapse lelie en sierananas tegenover de ingang van de expositieruimte geven het terras een tropische sfeer. Door het mooie weer zijn er nog nooit zoveel bloemen geteld aan de fuchsia's op het terras. De bruinrode Cosmos atrosanguineus zorgt overdag voor een bedwelmende chocoladegeur, terwijl de enorme bloemen van de metershoge Mexicaanse engelentrompet `s avonds geuren.

Opvallend

De vaste plantenborders in de Stadskweektuin zijn in cottage-stijl aangelegd. Fraaie bloemen op dit moment zijn: schildpadbloem, Crocosmia, een bolgewas met vuurrode bloemen, zonnehoed en najaars-zonnebloem. Bomen en struiken die nu opvallen zijn: hibiscus met trechtervormige bloemen, vijgenboom waarvan de vruchten in de bladoksels rijpen en de moerbei met braamvormige vruchten. De kansenboom heeft nu bloemen die later worden gevolgd door felblauwe vruchten. Bijzonder zijn ook de vruchtblazen van de blazenstruik.

10 augustus 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie