Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 10-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 08/10/99

Persberichten stad Groningen/
Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Dinsdag 10 augustus 1999

Minderjarige botst met auto
In de Da Costastraat heeft de politie vannacht een 17-jarige jongen uit de stad aangehouden. De jongen was zonder haar medeweten een stuk gaan rijden met de auto van zijn moeder. Daarbij botste hij tegen een geparkeerde vrachtauto aan. Ook reed hij in de Aagje Dekenstraat tegen een geparkeerde personenauto. De auto van zijn moeder raakte zwaar beschadigd. Bij de komst van de politie bleek dat de jongen onder invloed van alcohol verkeerde. Er werd bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.5 promille gemeten. Na verhoor is de jongeman overgedragen aan zijn moeder. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed, het besturen van een auto beneden de leeftijd van 18 jaar en doorrijden na aanrijding.

Fietser gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Korreweg in Groningen is gisteravond een 25-jarige man uit Groningen gewond geraakt. De man reed op de fiets in de richting van het centrum van de stad en kwam ter hoogte van het Floresplein in botsing met een 24-jarige man uit Groningen, die op de fiets vanuit tegengestelde richting kwam en linksaf wilde slaan. Het slachtoffer kwam te vallen en is met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Vrouwen botsen met auto's
De politie heeft gisteravond op de Oranjesingel in Groningen een 36-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw was op de Plantsoenbrug met haar auto tegen de auto van een voor haar rijdende vrouw gereden. Daarbij ontstond geen schade. Beide bestuursters vervolgden daarna hun weg. Toen de verdachte op de Oranjesingel nogmaals tegen dezelfde voor haar rijdende auto botste waarschuwde de bestuurster daarvan de politie. Er ontstond bij de laatste aanrijding weer geen schade maar bij de komst van de politie bleek de 36-jarige bestuurster onder invloed van alcohol te zijn. Ze werd meegenomen naar het politiebureau. Daar weigerde de vrouw mee te werken aan de ademanalyse. Ook wilde ze geen verklaring afleggen. Na verhoor is de vrouw met een dagvaarding heengezonden. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Huisvredebreuk
In een supermarkt in de Oude Ebbingestraat in Groningen heeft de politie gistermiddag een 27-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. De man was in verband met het plegen van winkeldiefstal vanaf mei van dit jaar de toegang tot de winkel ontzegd voor de duur van een jaar. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens huisvredebreuk. Na verhoor is hij heengezonden.

Tippelaarsters aangehouden
De politie heeft vannacht op de Noorderhaven, de Visserbrug en de Verlengde Visserstraat twee vrouwen van 23 en 34 jaar uit Groningen en een 25-jarige vrouw uit Hoogezand aangehouden wegens tippelen. Surveillerende politiemensen zagen dat de vrouwen hun diensten aanboden aan langsrijdende mannen. De 34-jarige vrouw werd aangehouden nadat zij haar diensten aanbood aan een in burger surveillerende politieman. Alle drie de vrouwen zijn verhoor op politiebureau heengezonden. De vrouw uit Hoogezand en de 34-jarige Groningse kregen daarnaast een laatste waarschuwing op schrift uitgereikt. Bij een nieuwe overtreding op korte termijn wordt hen een verblijfsverbod opgelegd.

Man slaat ruit in
Een 19-jarige man uit Groningen raakte gistermiddag gewond bij het inslaan van een raam van zijn woning aan de Houwerzijlstraat in Groningen. De man kreeg om onbekende reden ruzie met zijn vriendin en koelde zijn woede op de ruit. Daarbij liep hij ernstig letsel op aan hand en arm. De man is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis.

Tuinhuisje in brand
Op een tuinencomplex aan de Helperzoom in Groningen raakte gistermorgen een tuinhuisje in brand. In het huisje werden door de brandweer na de brand twee lege en twee volle gasflessen aangetroffen. Mogelijk heeft een van de flessen gas gelekt waardoor de brand kon ontstaan. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Voor nadere informatie voorlichting regiopolitie Groningen, tel: 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie