Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bericht Avro's Opsporing Verzocht

Datum nieuwsfeit: 10-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Rotterdam: vermoorde vrouw verbrand

(follow-up uitzending 27 juli)

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 juli is in Rotterdam het verkoolde lijk van een vrouw aangetroffen. De politie doet de vondst rond 03.45 uur in de Snellemanstraat. Een getuige heeft een man in de nis bij een huis gezien. Hij heeft donkere jerrycan, gevuld met benzine, en giet dit over een kast. Daarna steekt hij de kast in brand. De onbekende vrouw blijkt in deze kast te hebben gezeten. Zij was al overleden toen de kast waarin zij zat in brand werd gestoken. De brandstichter moet hulp hebben gehad om het kastje met het slachtoffer in de nis te krijgen. Inmiddels is vastgesteld dat de vrouw 4-5 maanden zwanger was. Woensdagochtend 28 juli, de ochtend na de vorige uitzending, lag op de plek van de brand een boeket bloemen zonder papier, geen berichtje en met een elastieken band bijeengehouden

Vermissing
Diezelfde woensdag de 28ste juli meldt een ongeruste Turkse man zich bij de politie. Hij mist zijn schoonzus sinds donderdag 22 juli. Haar naam is Yasemin Erdogan-Budabek. Zij verblijft hier illegaal en spreekt vrijwel geen Nederlands. De echtgenoot van Yasemin was op dat moment in Turkije, op zoek naar zijn vrouw. Mogelijk heeft Yasemin onderdak gevonden bij een Turkse vriendin van haar. De echtgenoot van Yasemin, die inmiddels weer in Nederland is, mist o.a. haar paspoort, gouden sieraden en kleding. Hun trouwring is achtergelaten. Het signalement van Yasemin vertoont sterke overeenkomsten met dat van de verbrande vrouw. Ook zij is bijna 5 maanden zwanger en heeft dezelfde leeftijd. Het Gerechtelijk Laboratorium in Rijswijk heeft, door onderzoek, kunnen vaststellen dat ook de haren van beide vrouwen sterk op elkaar lijken.

Signalement verbrande vrouw:
Jonge vrouw; 1.60-1.70 meter; halflang krullend/golvend donkerblond, kastanjebruin haar; hartvormig goudkleurig medaillon met de letter "Y"; hartvormig goud ringetje, mogelijk een oorringetje.

Signalement Yasemin Erdogan-Budabek
Turks uiterlijk; 20 jaar; ongeveer 1.65 meter; normaal postuur; lang donker haar; gouden armband; gouden ringen met briljanten; gouden ketting met een dolfijn als hanger.

Signalement brandstichter
18-20 jaar; 1.70-1.75 meter; normaal postuur; donker haar tot in de nek; het haar was bovenop wat langer, met een scheiding aan de linkerkant; lange enigszins naar voren staande kuif; en donkere kunststof, mogelijk nylon, sportbroek met lange pijpen.

Signalement vriendin van Yasemin
Blanke huidskleur, Westers uiterlijk; 26 jaar; 1.75 meter; slank postuur; groen/blauwe ogen; halflang, geblondeerd haar.

De politie vraagt:

- Wie kent of herkent de brandstichter van de compositietekening in combinatie met het opgegeven signalement?

- Wie heeft een auto gezien kort voor de brand in de Snellemanstraat in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 juli, waar een kast werd uitgeladen?

- Wie kent deze kast, afmeting 80x80x40 cm.? Het is een onderdeel van een grotere combinatie.

- Wie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 27 juli bloemen in de Snellemanstraat op de plek van de brand neergelegd?
- Heeft iemand gezien wie dit boeket heeft neergelegd?
- Wie kent Yasemin Erdogan, heeft haar onlangs nog gesproken of weet waar zij zich op dit moment bevindt?

- Wie heeft onlangs Turks gouden sieraden aangeboden gekregen?
- Wie kent de blonde vriendin van Yasemin Erdogan?

Reacties
Regiopolitie Rotterdam-Rijnmond
Tel: 0800 - 61 05 (gratis)

***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie