Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Chello luidt nieuw tijdperk in met videoaanbod via Internet

Datum nieuwsfeit: 10-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Chello

CHELLO BROADBAND N.V. LUIDT NIEUW TIJDPERK IN MET VIDEOAANBOD VIA HET INTERNET DANKZIJ CLEARBAND-TECHNOLOGIE

Dankzij de technologie van ClearBand kunnen abonnees van chello haarscherpe full-screen beelden ontvangen met de kwaliteit van een tv-beeld

Amsterdam, 10 augustus 1999, chello broadband n.v. (chello), www.chello.com, Europa's eerste en meest toonaangevende breedband Internet service provider en dochteronderneming van United Pan-Europe Communications N.V. (UPC) (NASDAQ: UPCOY, AEX:UPC), kondigde vandaag aan toegang te zullen verlenen tot ClearBand's baanbrekende videotechnologie - dit is meteen het eerste initiatief op dat vlak. chello wordt Clearband's eerste grote licentiehouder. De Clearband-technologie zal vanaf september aan abonnees van chello worden aangeboden op www.chello.nl, evenals op chello's internationale showcase site www.chello.com. Beelden met een tv-kwaliteit afkomstig van welke videobron ook (videorecorder, videocamera), worden met behulp van de ClearBand-technologie vastgelegd, gecodeerd en full-screen en in real-time uitgezonden.

De technologie werd samen met ClearBand ontwikkeld in het raam van chello's Broadband Laboratory programma. ClearBand is de eerste allesomvattende videotechnologieoplossing die speciaal is afgestemd op de markt van de breedband- en privé-netwerken. ClearBand biedt informatieleveranciers en distributeurs een gebruiksvriendelijke, rendabele oplossing waarmee full-screen videobeelden kunnen worden aangeboden met een snelheid van 30 frames per seconden - tv-kwaliteit dus. De videobeelden, afkomstig van uiteenlopende bronnen, worden in real-time vastgelegd en gecodeerd.

Dankzij ClearBand kan de abonnee van chello broadband kennis maken met een zeer schaalbare breedbandvideo-oplossing. De gegevens worden overgedragen met een snelheid van 300 kbps tot 2 Mbps. De abonnees van chello zullen van deze transparante interface en naadloze video-informatie gebruik kunnen maken zonder een afzonderlijke client te moeten downloaden.

"Dit is een revolutionaire technologie die de mogelijkheden van het breedband-Internet ten volle benut. De positie van chello broadband als Europa's nummer een wordt hiermee verder verstevigd. De abonnees van chello zijn de eersten ter wereld die full-screen videobeelden van hoogstaande kwaliteit (tv-kwaliteit) rechtstreeks op hun PC krijgen aangeboden dankzij deze unieke technologie", aldus Roger Lynch, president en chief financial officer bij chello.

chello zal deze nieuwe technologie benutten om nooit geziene videobeelden met een buitengewoon hoge resolutie aan te bieden via het IP-netwerk. De gebruiker zal kunnen kiezen uit een breed aanbod van opties die speciaal voor zijn vermaak werden verbeterd met behulp van de ClearBand-technologie. Het aanbod omvat onder meer films, videoclips en nieuwsberichten.
Een ervaren productieteam bewerkt de video-inhoud on-line alvorens deze het systeem binnengaat via chello's centrale computercentrum in Amsterdam. Vervolgens worden de data gekopieerd naar dochterondernemingen van chello over heel Europa en opgeslagen op lokale servers - de verbruiker ondervindt dus geen vertragingen. Aorta, chello's wereldwijde netwerk en Europa's eerste tier one backbone voor operators, levert de beelden met een maximale snelheid en een optimale kwaliteit.

"In tegenstelling tot alle andere broadcastoplossingen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, maakt ClearBand zijn belofte waar: videobeelden met de kwaliteit van een tv-beeld worden rechtstreeks op de PC aangeboden. Hiermee bereikt de kwaliteit van Internet-broadcasting eindelijk het niveau dat de consument ervan verwacht," zo zegt Patrick Daleiden, chief executive officer bij ClearBand. "Onze oplossing levert chello een enorm voordeel op: het is nu de eerste breedbandprovider die zijn klanten full-screen, perfecte videobeelden kan aanbieden - precies wat de consument verlangt."

"chello wil zijn klanten gewoon het beste bieden wat er momenteel te verkrijgen is op het gebied van breedbandtechnologie, aldus Sudhir Ispahani, managing director technology & operations van chello broadband. "Onze relatie met ClearBand zal de ontwikkeling van superieure best-in-class technieken voor onze Europese partners in een stroomversnelling brengen."

Elementen van de ClearBand-technologie
Dankzij ClearBand's plug-and-play systeem kunnen de zendstations een stroom van videobeelden vastleggen en coderen en terug afspelen in full-screenmodus met een snelheid van 30 frames per seconde. De videogegevens, die rechtstreeks afkomstig kunnen zijn van welke videobron ook (videorecorder, videocamera), worden overgedragen met een snelheid van 300 Kbps tot 2.0 Mbps. Het zendstation heeft de beeldscherpte en -kwaliteit d an ook volledig onder controle, evenals de gebruikte bandbreedte. Zowel live- als playbackuitzendingen behoren tot de mogelijkheden. ClearBand maakt optimaal gebruik van Intel's krachtige Pentium® III chip om een systeem te creëren dat volledig op software gebaseerd is, en dit met behulp van standaard off-the-shelf hardware.
De end-to-end oplossing van ClearBand is een real-time systeem dat slechts een toestel vereist. Het omvat de volgende softwarecomponenten:

ClearBand Live Server
De ClearBand Live Server legt videobeelden vast afkomstig van uiteenlopende bronnen, codeert ze en zendt ze uit (met behulp van IP-multicast); daarbij kan de gebruiker de transmissiesnelheid instellen van 300 Kbps tot 2.0 Mbps met een resolutie van 640 x 480 en 30 frames per seconde. De bit rate kan dynamisch worden gewijzigd in de server zonder dat de gebruikers die een uitzending aan het bekijken zijn er ook maar iets van merken. De server draait momenteel onder Linux 6.0, maar hij kan ook worden overgedragen op andere besturingssystemen. Het systeem kan eveneens worden gebruikt als een real-time codeerstation voor het aanleggen van videolibrary's die dan later worden uitgezonden met behulp van de ClearBand Broadcast Server.

ClearBand Broadcast Server
De ClearBand Broadcast Server is de softwarecomponent waarmee verschillende kanalen van vooraf gecodeerde bestanden tegelijk kunnen worden gebroadcast via het netwerk van de provider. Het model is te vergelijken met dan van DSS-applicaties waarbij een pay-per-view model wordt toegevoegd als premium service. Typerend voor deze component is dat hij het mogelijk maakt om meerdere kanalen tegelijk te broadcasten per server.

ClearBand Distribution Server
De ClearBand Distribution Server is de softwarecomponent die wordt ingezet op de head-end van systemen waarvan de cliënten nog niet klaar zijn voor multicasting. Dankzij dit softwarerouteersysteem kunnen naburige bomen UDP-unicastsessies van multicast streams ontvangen die door de providers worden gebroadcast.

ClearBand Player
De ClearBand player is een zeer dunne software client (120KB) die naar de klant wordt gestreamd vanuit een web services server. Het ingewikkelde proces waarbij de players afzonderlijk worden gedownload kan zodoende achterwege worden gelaten. De client-oplossing vergt geen configuratie of interventie van de klant. Wanneer een tuner request vanuit de webpagina wordt overgedragen, wordt dit verzoek onmiddellijk op de video stream geschakeld. De client-software kan afstemmen op alle kanalen die door de service provider worden gebroadcast. Ook pay-per-view, channel blocking en paswoordcontrole behoren tot de mogelijkheden. Om full-screen videobeelden te kunnen ontvangen met een snelheid van 30 frames per seconde is een PC met minimale specificaties en MMX vereist. De client-oplossing ondersteunt ook de Electronic Program Guide. De player is uitgerust voor multicast- of unicastsessies en gedraagt zich overeenkomstig.

"Door als eerste toegang te bieden tot de technologie van ClearBand zet chello een enorme stap voorwaarts. Eens te meer blijkt dat wij voortdurend in de voorlinie staan op het gebied van breedband-Internet en communicatieservices", aldus Mark Schneider, voorzitter van chello en CEO en voorzitter van UPC. "Wij kijken ernaar uit om samen te werken met ClearBand teneinde deze service te kunnen aanbieden. Onze inspanningen om Europa's snel groeiende Internet-omgeving nog meer aan te zwengelen winnen hiermee aan kracht. UPC's drieledige strategie om geïntegreerde TV-, telefoon- en Internet-services overal in Europa via de kabel aan te bieden krijgt bovendien een belangrijke meerwaarde."

Over chello broadband n.v.
chello broadband is de eerste en meest toonaangevende Internet service provider op de Europese markt die gebruik maakt van breedbandtechnologie. Het bedrijf is commercieel actief in vijf landen. Het heeft het grootste bereik op het Europese continent en streeft ernaar de gebruiker via hogesnelheidskabelmodems vooruitstrevende Internet-services en breedbandinformatie aan te reiken, en dit 24 uur op 24 en zonder enige telefoonkost. chello broadband verschaft een kant-en-klare service aan in Europa gevestigde kabelnetwerkoperatoren en andere breedbandnetwerken. chello broadband is onderdeel van United Pan-Europe Communications (UPC). De hoofdzetel van UPC bevindt zich in Amsterdam. UPC heeft kantoren in Londen, Parijs, Wenen, Hamburg, Brussel en Oslo. Dankzij zijn onovertroffen communicatieservices levert chello broadband 'm@ximum internet' via de kabel, en dit tegen een minimale kostprijs. chello is een geregistreerd handelsmerk van chello broadband n.v.

Over UPC N.V.
UPC, met hoofdzetel in Amsterdam, is het meest innovatieve breedbandcommunicatiebedrijf in Europa. Het is eigenaar en operator van een van de grootste pan-Europese groepen van breedbandcommunicatienetwerken. UPC levert kabeltelevisie-, telefonie-, snelle Internet- en programmaservices in 12 landen in Europa en in Israël. Op 30 juni 1999 bereikten de netwerken van UPC circa 8,6 miljoen gezinnen, samen goed voor 5,6 miljoen abonnees. Daarnaast telde UPC 123.400 privé-telefoonlijnen, 12.500 telefoonlijnen voor bedrijven, naast 50.400 privé-abonnees op het Internet en 2.300 bedrijfsabonnees op het Internet. Alle aangekondigde aankopen zijn bij deze cijfers inbegrepen. UPC voltooide een IPO in februari 1999 en zijn aandelen staan genoteerd op de Amsterdamse beurs ("UPC") en NASDAQ ("UPCOY").

UPC is een geconsolideerde dochteronderneming van UnitedGlobalCom, Inc. ("United") (NASDAQ: "UCOMA"). Microsoft heeft een aandeel van ongeveer 7.8% in UPC.

Over ClearBand
ClearBand is een technologisch bedrijf dat in privé-handen is en dat zich toespitst op de ontwikkeling en implementering van breedbandoplossingen die betrekking hebben op de videotechnologie. Het richt zich hiermee tot de markt van de breedband- en digitale televisie. Dankzij het strategisch en financieel beleid van Donald Flynn, die voordien ook al bedrijven zoals Blockbuster Video naar de top leidde, biedt ClearBand's breedband-videostreamingoplossing een gebruiksvriendelijke en rendabele manier om full-screen videobeelden met de kwaliteit van een tv-beeld over snelle netwerken te broadcasten met een snelheid van 30 frames per seconde.

Neem voor meer informatie contact op met:
Ross Sampson
vp communications
chello broadband n.v.
tel: + 31 (0) 20 778 8288
email: (ross@chello.com)

Julia Crawford
senior account executive
Edelman PR
tel:+44 (0) 171 344 1342
email:(jcrawford@edeluk.com)
Henrietta Hirst
director group corporate communications
UPC N.V.
tel: +44 (0) 171 518 7980
email:(hhirst@upc.nl)

ClearBand:
Julie Gladders/Calvin Fleming
mPRm Public Relations
tel: +1 323 933 3399
email: (jgladders@mprm.com) email:(cfleming@mprm.com)

or visit our websites on:
www.chello.com
www.chello.at
www.chello.fr
www.chello.be
www.chello.nl
www.chello.no
www.upc.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...