Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Speciaal programma zonsverduistering in Artis

Datum nieuwsfeit: 11-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Artis

Amsterdam, 30 juli 1999

Persbericht

Speciaal programma op 11 augustus

Zonsverduistering in Artis

Op woensdag 11 augustus aanstaande verzorgt het Artis Planetarium een speciaal programma in verband met de zonsverduistering die op die dag plaatsvindt.

Ten zuiden van Nederland (bijvoorbeeld in Dieppe, de stad Luxemburg, München en verder naar het oosten) is de verduistering totaal; in Nederland wordt gemiddeld 95 procent van de zon door de maan afgedekt. In het Artis Planetarium wordt op 11 augustus 's morgens om 10.00 en 11.00 voor het laatst het programma "Eclips" vertoond dat toegespitst is op de zonsverduistering van die dag. Daarna wordt op de koepel van het planetarium via een live verbinding de totale eclips geprojecteerd, zoals die te zien is in midden Europa.

Om 11.10 uur maakt de maan voor het eerst "contact" met de zon. Het maximum vindt plaats om 12.27. Bij helder weer kan deze (93 procent) verduistering worden bekeken op het terras van het planetarium. Speciale eclipsbrillen zijn dan bij het Planetarium te verkrijgen.

Om 13.00 uur is in het Planetarium het nieuwe millenniumprogramma "Sleutel tot 2000" te zien, evenals om 15.00 uur. Om 14.00 uur en om 16.00 uur wordt "Suske en Wiske en de verdwenen sterren" vertoond.

Nadere inlichtingen: 020-5233452.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie