Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen CDA over Duitse aansluiting Betuwelijn

Datum nieuwsfeit: 11-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

: Tweede Kamer : Duitse aansluiting Betuwelijn (110899)

Duitse aansluiting Betuwelijn (110899)

Den Haag, 11 augustus 1999

Schriftelijke vragen van het lid Leers (CDA) aan de Minister van Verkeer en Waterstaat.


1. Is het bericht juist dat er een nieuw onderzoek komt naar de aanleg van een goederenspoorlijn langs de snelweg A3 tussen Emmerich en Oberhausen, die de verbinding zal gaan vormen met de Betuwelijn ?


2. Hebt U over deze plannen contact gehad met uw Duitse collega? Wat zijn de beweegredenen van de Duitse Regering om alsnog een nieuw onderzoek te gaan instellen naar deze goederenlijn? En waar kan een eventueel nieuw onderzoek toe leiden ?


3. Welke zekerheid is er dat de Duitse aansluiting op de Betuwelijn conform de in 1992 gemaakte afspraken tijdig wordt gerealiseerd. En welke gevolgen kan een eventuele wijziging in de Duitse aansluiting hebben voor de exploitatie van de Betuwelijn.


4. Is een wijziging in de Duitse aansluiting op de Betuwelijn ook nog van invloed op de plannen rond de aanleg van de zgn. Noordtak?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie