Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid

Datum nieuwsfeit: 11-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid

05-08-1999

Katwijk

Snelkraak
Bewoners van de Voorstraat hoorden vanochtend tegen half vijf glasgerinkel en waarschuwden de politie. Die constateerde dat een ruit van een opticien in de straat is ingeslagen. Van de daders geen spoor. Er zal vanochtend aangifte worden gedaan van hetgeen mogelijk wordt vermist.

Persberichten
06-08-1999

Burgers rekenen fietsendief in
Meer dan honderd fietsendiefstallen in Katwijk en omgeving opgelost Dankzij een alerte reactie van een 28-jarige Valkenburgse kon de politie donderdag 29 juli jl. een 22 jarige man uit Rijnsburg aanhouden. Met de aanhouding van de man zijn in Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk en daar met name in de wijk Rijnsoever meer dan honderd fietsendiefstallen opgelost. De man is inmiddels voorgeleid bij de Rechter Commissaris en is in bewaring gegaan. De politie verwacht nog meer aanhoudingen in deze zaak te verrichten. De laatste twee maanden werden in diverse gemeenten van het politiedistrict Duin- en Bollenstreek Zuid, opmerkelijk veel fietsen gestolen. Met name was dit het geval in de Katwijkse wijk Rijnsoever. Donderdagavond 29 juli jl. bemerkte de Valkenburgse dat er bij haar woning aan de Achterweg iemand op haar fiets vandoor ging. Met de buurvrouw wist zij in de auto de fietsdief te achterhalen. Deze liet de fiets de fiets en ging er lopend verder als een haas vandoor. Thuisgekomen organiseerde haar man met enkele buurtbewoners een zoektocht naar de jongeman. Op een land aan de Achterweg wisten zij de fietsendief te overmeesteren. De inmiddels gealarmeerde politie kon vervolgens de fietsendief eenvoudig aanhouden. De Rijnsburger bleek bij het verhoor zich schuldig te hebben gemaakt aan de vele fietsendiefstallen van de afgelopen tijd. Hij verkocht de fietsen onder meer op straat in Leiden. Met het geld van de verkoop kon hij zich voorzien in zijn drugsverslaving. Een aantal fietsen zijn inmiddels weer terug bij de rechtmatige eigenaars. De politie zet het onderzoek voort en verwacht binnenkort nog meer aanhoudingen van onder meer helers te verrichten. Bij de politie van het district Duin- en Bollenstreek Zuid in Katwijk zijn na de aanhouding van de verdachte nagenoeg geen aangiften meer gedaan van fietsendiefstallen.

Oegstgeest

Insluiping/babbeltruc
Een 89-jarige bewoner van de Karel Doormanlaan is gisterochtend het slachtoffer geworden van een insluiping/babbeltruc. Een ongeveer 30-jarige man, 1.80 m., kort blond haar en gekleed in een witte broek en wit overhemd met korte mouwen belde aan en zei van de waterleiding te zijn en te willen kijken of er wel helder water uit de kraan kwam. De bewoner en de bezoeker hebben, terwijl de voordeur geopend bleef, ongeveer 10 minuten in de keuken de 'controle' uitgevoerd; nadien miste de bejaarde bewoner een envelop uit de slaapkamer met daarin enkele honderden guldens.

Sassenheim

Brand
Rond 19.00 uur gisteravond is brand uitgebroken in een in aanbouwzijnde twee-onder-een-dak woning aan de Mondriaanlaan. De brandweer had de brand snel onder controle; een gedeelte van de zolderverdieping en dak zijn uitgebrand. Brandstichting wordt niet uitgesloten; de technische recherche stelt een onderzoek in.

Persberichten
07-08-1999

Brand in frituurpan
Op zaterdag 7 augustus jl. rond 16.25 uur, moest de brandweer uitrukken naar een een brand in een woning aan de Maarten Harpertsz Tromplaan in Oegstgeest. Ter plaatse waren de vlammen in een frituurpan geslagen. De brand was inmiddels geblust maar de 34-jarige bewoonster was zo onfortuinlijk geweest dat zij in het vet op de grond was uitgegleden en onder andere met haar handen in het hete vet terecht was gekomen. Met tweede graads brandwonden is zij met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Persberichten
08-08-1999 t/m 11-08-1999

Sassenheim

Onder invloed
Zondagmorgen 8 augustus jl. in de vroege ochtend zagen surveillerende agenten een auto al slingerend over de Rijksweg 44 rijden. Ter hoogte van Sassenheim konden ze het voertuig laten stoppen. De bestuurder, een 37-jarige man uit Amsterdam bleek te veel aan bachus geofferd te hebben. De ademanalyse kwam uit op ene promillage van ongeveer 1,61. De bestuurder kreeg een rijverbod voor 8 uur alsmede een proces verbaal.
Onder invloed
Op de Ir. Tjalmaweg in Katwijk hield de politie zondagavond 8 augustus een 52-jarige Katwijkse automobilist aan die te veel alcolhol had gedronken. De man kwam bij de ademanalyse uit op een promillage van bijna 1,95. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Laatst bijgewerkt op 11-08-1999 - © 1999 H.T. Zielstra.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie