Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ANWB-uitgave over zonsverduistering groot succes

Datum nieuwsfeit: 11-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT 17 JULI 1999

ANWB-uitgave over zonsverduistering groot succes

Niemand kan meer om de zonsverduistering heen, het natuurverschijnsel dat op 11 augustus 1999 plaatsvindt en ook voor Nederland tot gevolg heeft dat de zon gedurende enige tijd grotendeels zal zijn verdwenen.

De ANWB bracht in maart van dit jaar een speciale uitgave uit met de titel `Zonsverduistering de Eclips van 11 augustus1999'. Dit boek, waarin verschillende aspecten van een zonsverduistering worden belicht, is geschreven door de bekende meteorologen Jacob Kuiper en Harry Otten.

Met fotomateriaal, tekeningen en kaarten leggen zij de lezer uit hoe een zonsverduistering in zijn werk gaat. Zij besteden aandacht aan historische eclipsen en verduisteringen in de komende decennia. Verder bevat het boek tal van tips over veiligheidsmaatregelen, fotografie & video en overnachtingsadressen om optimaal te genieten van dit kosmische verschijnsel.

De eerste oplage van het boek 'Zonsverduistering De eclips van 11 augustus1999' was na drie maanden uitverkocht. Een tweede druk volgde, en na het aanhoudende succes is zelfs overgegaan tot een derde druk. Het boek bekleedt een toppositie in de toptien van non-fictieboeken van een tweetal bestsellerlijsten.

Het boek 'Zonsverduistering' is, samen met een speciaal eclipsbrilletje, nu weer volop verkrijgbaar bij alle ANWB-verkooppunten, VVV's, boekhandels en warenhuizen. De prijs, inclusief het brilletje, bedraagt f24,95

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie