Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sfeervolle bloemkorf voor stadhuis Haarlem

Datum nieuwsfeit: 12-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Gemeente breidt assortiment uit met sfeervolle bloemkorf

De afdeling Natuur en Landschap van de gemeente Haarlem heeft een nieuwe bloemkorf in haar assortiment. De korf gaat "De Roemer" heten en staat de hele zomer voor het bordes van het stadhuis aan de Grote Markt. De afdeling Natuur en Landschap plaatst De Roemer de komende maanden ook op andere plekken in de stad.

Roemer

Dit voorjaar schreef de afdeling Natuur en Landschap een wedstrijd uit om een originele naam voor deze korf te bedenken. Bijna 200 Haarlemmers zonden een naam in. Half juli tijdens de start van de Haarlems Dagblad Open Tuindagen onthulde wethouder Ton Smit de winnende naam voor de korf. Drie Haarlemmers bedachten bijna dezelfde naam. De heer Bleijswijk bedacht de naam "Roemer vol muziek", mevrouw Rohling bedacht de naam "Bloemroemer" en mevrouw van der Schrier bedacht de naam "Roemer". Een roemer is een groot wijnglas. De jury vond deze naam krachtig, stijlvol en goed passen bij de vorm van de bloemkorf. Wethouder Ton Smit beloonde uiteindelijk alle drie de inzenders met een prijs.

Kleur voor je deur

Bedrijven, organisaties of groepen bewoners kunnen De Roemer tegen betaling adopteren en voor hun deur plaatsen. Voor elke bak of korf die zij adopteren, zet de gemeente er zelf eentje extra bij. De afdeling Natuur en Landschap staat garant voor het voorbereiden, plaatsen, de verzorging, de winterstalling en de verzekering tegen vernieling van de bakken. De afdeling Natuur en Landschap heeft ook andere bloembakken, plantenbomen en zelfs boombakken in haar assortiment. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Dirk de Haan van de afdeling Natuur en Landschap, telefoon: 023-5114680.

12 augustus 1999

persberichten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie