Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toegang tot Internet met behulp van spraaktechnologie

Datum nieuwsfeit: 12-08-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

P E R S B E R I C H T

Dragon NaturallySpeaking Version 4 optimaliseert nauwkeurigheid en vereist minder trainingstijd

Toegang tot Internet met behulp van spraaktechnologie

Heemstede, 12 augustus 1999 - Advance Voice Technology (AVT) kondigt de spraakherkenningssoftware Dragon NaturallySpeaking Version 4 aan. Deze nieuwe versie kan dankzij de aanzienlijk grotere woordenschat zinnen en woorden nauwkeuriger herkennen en de trainingstijd is teruggebracht tot slechts
5 minuten. Daarnaast kan Version 4 overweg met de nieuwe instructies van zowel de Intel Pentium III-processors, als die van de nieuwe AMD Athlon-processors. Dragon NaturallySpeaking Version 4 is in de Engelstalige versie vanaf september beschikbaar in Nederland.

"Veel gebruikers kopen onze producten omdat deze in onafhankelijke testen hoge waarderingen krijgen voor de nauwkeurige transcriptie van gesproken tekst. In Version 4 hebben we onze voorsprong op de concurrentie uitgebreid door het systeem nog nauwkeuriger te maken en de trainingstijd te verkorten die de software nodig heeft om de uitspraak van gebruikers te herkennen," zegt Roger Matus, vice-president van Dragon Systems "Dragon Systems introduceert als eerste deze korte trainingstijd en voegt daar extra mogelijkheden aan toe voor de laatste generatie processors van AMD en Intel".

"Nu de PC's steeds meer processorkracht krijgen en de nieuwe processors ook met spraakherkenning rekening houden, kan spraakherkenning - technisch gezien - perfect worden gemaakt. Dragon NaturallySpeaking 4.0 is daar een sprekend voorbeeld van. Lange trainingsessies zijn niet meer nodig en bovendien opent een oefensessie van maar 5 minuten enorme mogelijkheden in diverse bedrijfsomgevingen. We zijn ook zeer blij met de uitgebreide mogelijkheden voor het spraakgestuurd surfen op het Web. Chatten is nu écht chatten!" aldus Bob Witjas van AVT.

Dragon NaturallySpeaking Version 4 beschikt over de volgende functionaliteit:

* Kortere trainingstijd - NaturallySpeaking Version 4 leert op PC's met een 300 MHz-processor, of sneller, de uitspraak van gebruikers in ongeveer vijf minuten kennen, zodat zij snel aan de slag kunnen;
* Geoptimaliseerde BestMatch III-technologie - De BestMatch III-technologie maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden die geavanceerde, moderne processors bieden, zoals de Intel Pentium III en de AMD

Athlon. Hierdoor kan Dragon-software een zeer hoge nauwkeurigheid bieden. Toonaangevende PC-publicaties hebben reeds een nauwkeurigheid vastgesteld van 98 tot 99 procent.

* Doorbraak in de omvang van de woordenschat - De actieve woordenschat (het vocabulaire dat is opgenomen in het werkgeheugen) is verdubbeld naar meer dan 160.000 Amerikaans/Engelse woorden in Version 4, zonder dat daarvoor extra geheugen nodig is. Het vocabulaire is meer dan twee keer zo groot als de woordenboeken die momenteel beschikbaar zijn voor andere spraakherkenningssoftware. Deze doorbraak betekent dat gebruikers een zeer grote kans hebben dat het correcte woord direct gevonden wordt. Het totale vocabulaire, dat gebruikers zelf kunnen aanpassen en uitbreiden, is met 250.000 woorden de grootste in de branche.

* Webbrowsing met behulp van spraak - Gebruikers kunnen surfen over Internet door Microsoft Internet Explorer aan te sturen met gesproken commando's. Deze mogelijkheid biedt een snelle en effectieve manier om links te openen en te gebruiken in chatrooms op het web.

* Vocabulary Builder - Met de Vocabulary Builder kunnen gebruikers de bestaande, actieve woordenschat personaliseren. Hierdoor worden hun woorden efficiënter en nauwkeuriger omgezet in tekst. De Vocabulary Builder voegt automatisch veelgebruikte woorden toe aan de actieve woordenschat en went het systeem tevens aan de schrijfstijl van de gebruiker.
* Natuurlijke spraakcommando's - Gebruikers kunnen navigeren binnen teksten en deze corrigeren in Microsoft Word 97 en Microsoft Office 2000 met diverse, intuïtieve commando's.

* Hands-free bediening van Windows-applicaties - Gebruikers kunnen eenvoudig de Windows-desktop bedienen met commando's, zoals 'Start MSN Instant Messenger,' en 'Switch to Microsoft Word'.

* Nieuwe installatiehulp - Met behulp van audiofragmenten wordt de gebruiker door installatieprocedures geleid, waardoor deze vereenvoudigd en verkort wordt.

* Ondersteuning voor meerdere gebruikers - De applicatie kan door meer dan een gebruiker getraind worden, zodat meerdere gezinsleden of collega's Dragon NaturallySpeaking kunnen gebruiken en aanpassen aan hun persoonlijke behoeften.

* Spraakmodellen voor tieners - modellen met tienerstemmen zijn toegevoegd, zodat jongeren vanaf negen jaar Dragon NaturallySpeaking kunnen gebruiken, bijvoorbeeld voor het maken van huiswerk.

* Werkt met vrijwel iedere Windows-applicatie - Gebruikers hoeven slechts met de muis in een applicatievenster te klikken. De gesproken tekst verschijnt automatisch op de plaats van de cursor. Het programma werkt samen met Microsoft Word, Corel WordPerfect, Lotus Notes, WordPro en Internet chatprogramma's.

* Dicteer-Shorthands - Met Shorthands, die functioneren als macro's, kunnen gebruikers automatisch en snel een complete paragraaf of tekst invoegen door het noemen van een woord of een korte zin.


* Ondersteuning voor SAPI 4.0 - Ingebouwde ondersteuning voor Microsoft's Speech API 4.0 zorgt ervoor dat Dragon NaturallySpeaking naadloos geïntegreerd kan worden in toekomstige Windows-applicaties die deze standaard ondersteunen.

* Automatische formattering van getallen - Gebruikers kunnen vele numerieke uitdrukkingen gewoon uitspreken, zonder dat het daarbij nodig is om de formattering aan te geven. Tevens zijn spraakcommando's toegevoegd waarmee de formattering van een getal kan worden gewijzigd (bijvoorbeeld van "15.000" naar "vijftienduizend"). Daarnaast zorgt de software voor de automatische formattering van valuta, breuken, e-mail, webadressen en tijdsaanduidingen.

* Ondersteuning voor natuurlijke spraak - Gebruikers kunnen op natuurlijke wijze en in een normaal tempo spreken, zonder dat het nodig is om tussen de woorden te pauzeren. Het maximum aantal woorden dat kan worden herkend bedraagt 160 per minuut.

* Microfoon die achtergrondruis filtert - Een hoogwaardige microfoon, die is geoptimaliseerd voor spraakherkenning en achtergrondruis filtert, is opgenomen in het pakket.

Beschikbaarheid en systeemeisen
Dragon NaturallySpeaking Version 4 is vanaf september 1999 leverbaar via Advance Voice Technology. Het product ondersteunt Windows 2000/98/95 en Windows NT 4.0. De minimale systeemeisen zijn: een 233 MHz-processor, 64 MB RAM voor Windows 95/98 of 64/128 MB RAM voor Windows NT. Snellere processors en meer geheugen resulteren in betere prestaties. Het gebruik van Dragon's BestMatch-technologie vereist een 266 MHz-processor. Dragon NaturallySpeaking ondersteunt een brede reeks aan geluidskaarten, waaronder de Creative Labs SoundBlaster 16 en compatibele kaarten, en tevens notebooks met ingebouwde 16-bits audio. Speciale spraakherkenningskaarten zijn niet nodig. Dragon NaturallySpeaking heeft het afgelopen jaar ruim 90 onderscheidingen gewonnen. Volgens PC Data, is het tevens het meest verkochte softwareproduct voor spraakherkenning in de VS. Dragon NaturallySpeaking Version 4 is naar verwachting eind 1999 ook beschikbaar in een Nederlandstalige versie.

Advance Voice Technology bv
Advance Voice Technology bv (AVT) is een zusteronderneming van Advance Technology bv, dat in Nederland sinds 1985 ervaring heeft opgedaan met producten voor spraakherkenning. AVT levert software en hardware die geschikt zijn voor alle vormen van spraakherkenning. AVT biedt zowel standaard- als maatwerkoplossingen en heeft overeenkomsten gesloten met toonaangevende producenten op het gebied van spraakherkenningstechnologie.

Dit persbericht en andere persinformatie van Advance Voice Technology kunt u ook vinden op de Advance Voice Technology web site. Deze is te vinden op: www.avt-dragon.nl

Voor meer informatie:
Advance Voice Technology bv, contactpersoon Bob Witjas, telefoonnummer 023 - 529 43 44, telefax 023 - 529 32 33,
E-mail: (bwitjas@advancetech.nl) of: Monogram Communication Strategies (MCS) BV, telefoonnummer 023 - 562 82 08,
telefax 023 - 565 17 24, E-mail: (beriths@monogram.nl)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...