Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst B&W Oosterhout

Datum nieuwsfeit: 12-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oosterhout

Besluitenlijst

Vergadering college van b. en w. 10 augustus 1999

B. en w. vragen raad vaststelling bestemmingsplan Oude Tilburgsebaan

Burgemeester en wethouders vragen de gemeenteraad in hun vergadering van september het bestemmingsplan Oude Tilburgsebaan in Dorst vast te stellen. Dat plan maakt de bouw mogelijk van 25 woningen voor verschillende doelgroepen: er komen drie seniorenwoningen, acht kleine en zes grotere twee-onder-één-kap-woningen en vier kleine en vier grote vrijstaande woningen.

Tegen het ontwerp-bestemmingsplan hebben zes organisaties en personen bezwaar gemaakt. Die bezwaren zijn voor b. en w. geen aanleiding geweest het uit mei daterende ontwerp-bestemmingsplan bij te stellen.

Het plan voorziet volgens het college in een duidelijke behoefte: zo'n 160 personen hebben al gemeld geïnteresseerd te zijn in een woning in dat plan. Bovendien past het binnen de afspraken die, ook op provinciaal niveau, gemaakt zijn over beperkte groei van het aantal woningen in het kerkdorp.

Verder biedt het plan de mogelijkheid tot sanering van een in het gebied gevestigde varkensboerderij. Andere elementen die een hoge kwaliteit van het nieuwe woongebied moeten waarborgen, zijn de aanleg van een nieuwe riolering, de herinrichting van de gehele Oude Tilburgsebaan tot dertig-kilometerzone (met trottoirs, voldoende parkeerplaatsen en snelheidsremmende maatregelen) en de uitvoering van een groenplan met een bomenrij, een groene brink en bospercelen.

Geen medewerking aan nachtelijke verkoop cd-rom

Burgemeester en wethouders willen geen medewerking verlenen aan het verzoek van de Oosterhoutse vestiging van Free Record Shop om in de nacht van 25 op 26 augustus open te zijn in verband met de introductie van een nieuw cd-rom-spel. De onderneming had gevraagd om vrijstelling van de winkelsluitingstijden van 23.30 tot 0.50 uur. De huidige Oosterhoutse "Verordening op de Winkeltijden" kent echter de mogelijkheid tot dergelijke een vrijstelling niet. Eerder al verleende het gemeentebestuur om dezelfde reden geen toestemming voor de nachtelijke verkoop van een cd van Marco Borsato.

Ondergrond speeltoestellen Warande vervangen

De ondergrond onder de speeltoestellen op recreatieoord De Warande wordt vervangen. Dat is nodig omdat de huidige ondergrond niet meer voldoet aan de nieuwe veiligheidsvoorschriften. Met de vervanging is een bedrag van ƒ 25.000 gemoeid. Hiermee is in het investeringsprogramma van De Warande rekening gehouden.

Stichting Rolerisuit kan rekenen op gemeentesubsidie

De in Breda gevestigde Stichting Rolerisuit kan vanaf 2000 rekenen op subsidie van de gemeente Oosterhout. Die subsidie zal ƒ 0,05 per inwoner bedragen

(ruim ƒ 2.500). De stichting ontvangt de subsidie omdat ze zich ook inzet voor gehandicapte bewoners van Oosterhoutse instellingen. Zo hebben verpleeghuis De Volckaert, zorgcentrum Oosterheem en verschillende Oosterhoutse Zonnebloemafdelingen voor het komende jaar ritten geboekt. Rolerisuit verzorgt aangepast busvervoer voor gehandicapten die in groepsverband een uitstapje willen maken. Daarnaast beschikt het over een eigen ruimte in Breda (boerderij met een voor rolstoelers aangepaste ontmoetingsruimte en een speciaal ingerichte en aangepaste tuin).

B. en w. verklaren bezwaren gegrond tegen uitbreiding woningen Nonnenveld

Het college van b. en w. heeft besloten de bezwaren gegrond te verklaren die zeven inwoners van de Koorstraat hebben ingediend tegen de vergunning voor de uitbreiding de eerste verdieping van twee woningen aan het Nonnenveld. De woningen aan de Koorstraat grenzen aan de achterzijde aan de woningen aan het Nonnenveld. Met het besluit volgt het college het advies van de gemeentelijke Adviescommissie voor de bezwaarschriften op.

De adviescommissie was tot het oordeel gekomen dat het bouwplan de openheid van het straatbeeld aantast. Ook woorden de belangen van de achterburen (vermindering van lichtinval en ontnemen van vrij uitzicht) aangetast, vindt de commissie. Volgens de commissie had daarom geen bouwvergunning mogen worden verleend.

Oosterhout, 12 augustus 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie