Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Historische affichekalender Gemeentearchief Zaanstad

Datum nieuwsfeit: 12-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

GEMEENTEARCHIEF GEEFT EEN HISTORISCHE AFFICHEKALENDER UIT

Het gemeentearchief heeft een historische affichekalender voor het jaar 2000 uitgegeven. De kalender bevat zeven historische reclameafbeeldingen van Zaanse bedrijven tot maar liefst 100 jaar geleden: van niet meer bestaande of als zodanig bestaande bedrijven, zoals 'De Zaan' (chocolade), 'Zaanlandia' (melkproducten), Francken & Co (cacao) en 'Hollandia' van Bloemendaal & Laan (rijstpellerij). De verkoop van de kalender start op zaterdag 21 augustus tijdens de Zaanse Folkloredag op de Zaanse Schans in de stand van het Gemeentearchief. Daarna is de kalender verkrijgbaar bij Bruna op de Damstraat in Zaandam en het Gemeentearchief, Hoogstraat 34 te Koog aan de Zaan. De prijs van deze unieke kalender is fl. 15,--.

Gemeentearchief op Zaanse Folkloredag
Het Gemeentearchief neemt overigens voor de eerste keer deel aan de Zaanse Folkloredag. Het archief wil op deze manier meer bekendheid geven aan zijn bestaan. Behalve de kalender verkoopt het Gemeentearchief tijdens de Folkloredag zogenaamde 'overcomplete' boeken.
Deze boeken stelt het archief tegen een schappelijke prijs beschikbaar aan burgers die zo hun eigen collectie kunnen aanvullen. Ook is de tweede (bijna ongewijzigde) herdruk van de Archiefgids voor fl. 5,-- per stuk te koop. Verder is de losbladige prentenmap 'Atlas van het Gemeentearchief Zaanstad' inmiddels compleet. Deze bevat 32 uiteenlopende prenten van de Zaanstreek door de jaren heen. De map is te koop bij Bruna op de Damstraat in Zaandam, maar ligt ook ter inzage in de stand tijdens de Folkoredag.

Zaanstad, 12 augustus 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie