Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Paardensport: Afscheid van springpaard Top Gun la Silla

Datum nieuwsfeit: 13-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hoefnet

Valkenswaard neemt afscheid van Top Gun la Silla

Tijdens het internationale concours hippique van Valkenswaard (13 t/m 15 augustus) neemt gastheer en topruiter Jan Tops afscheid van zijn Olympisch springpaard Top Gun la Silla. Met dit paard heeft Jan Tops zo'n 10 jaar lang aan de top gestaan van de internationale springsport.

Het is dan ook niet vreemd dat de man uit Valkenswaard een speciale band heeft met dit zwarte paard. Jan Tops: 'Ik heb door de jaren heen duizenden paarden gereden, maar er is maar één Top Gun. Zo'n paard tref je maar eens in je leven". Hij prijst zijn inzet. 'Meer dan 200%', zegt Jan Tops ter illustratie van de kwaliteit van het paard, dat hem vele overwinningen heeft gebracht, waaronder tweemaal de zege in eigen huis (Pulsar Grand Prix 1995 en 1997).

Top Gun la Silla (Grannus-Granit x Winnetou) werd in Duitsland geboren in 1982. Met dit paard maakte Jan Tops deel uit van het Nederlandse team, dat goud won tijdens de Olympisch Spelen van Barcelona (1992). Top Gun doet op dit moment al niet meer aan wedstrijden mee. 'Maar ik kan zo met hem de ring inrijden. Hij is in topconditie', zegt Jan Tops. TijdensValkenswaard kan men hem niet meer aan het werk zien. 'Het is genoeg geweest. Hij verdient een goede oude dag.'

©Hoefnet 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie