Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van der Ende en Berg in Top Tien in Renault Mégane Trophy

Datum nieuwsfeit: 14-08-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
X-MIME-Autoconverted: from 8bit to quoted-printable by smtp.euronet.nl id SAA26555

PERSINFORMATIE KROON RACING

Van der Ende en Berg in Top Tien

Assen, 14 augustus 1999 Kroon Racing start de Marlboro Renault Mégane Trophy race op Assen met twee auto's in de Top Tien. Jacky van der Ende start op de vijfde plek, zijn Kroon Racing collega Rembert Berg staat negende. De pole position is in handen van Bert Ploeg.

Van der Ende stond lange tijd op de tweede plaats, in de laatste fase van de training zakte de Kroon Racer terug naar de vijfde plek. De voormalig Wereld- en Brits kampioen Formule Ford: "Ik heb niet alle risico's genomen. Ik had geen zin om de auto te beschadigen." Tijdens de Marlboro Masters reed Van der Ende een spectaculaire inhaalrace. Gaat dat nu weer gebeuren? "Dat weet ik niet. Op Zandvoort is het makkelijker inhalen dan op Assen. Op Zandvoort kan je vaak verschillende lijnen rijden. Hier is dat veel moeilijker. Aan de andere kant, misschien wordt de race daarom juist wel extra spectaculair!"

Nadat hij de vorige week op Zandvoort bij de Marlboro Masters vanaf de vierde plek startte, begint Evert Kroon de race op Assen vanaf de elfde plek. Hopelijk heeft de naamgever van Kroon Racing in Drenthe meer geluk dan op het Zandvoortste duinencircuit, toen hij al in de eerste ronde uitviel met een technisch defect.

Rembert Berg nam tijdens de training op het supersnelle Drentse circuit revanche op zijn wat mindere training tijdens de Masters. Berg, die aan de leiding gaat van het Juniorklassement, trainde zichzelf naar een formidabele en veelbelovende negende tijd.

Chris Zegers zorgde voor een plezierige verrassing. De ster uit Onderweg naar Morgen reed vorige week op Zandvoort zijn allereerste race in de Marlboro Renault Mégane Trophy. Hij startte als 37e en laatste maar reed een slimme en foutloze race en kwam als 25e over de finish. Zonder schade aan zijn auto, en dat alleen al is in de Mégane Trophy een prestatie van formaat. Zeker omdat de race werd verreden onder natte omstandigheden. Tijdens de training op Assen deed Zegers het (opnieuw in de regen) erg goed. Hij reed uiteindelijk de 21e tijd. De kans dat hij, net als op Zandvoort, tijdens de race opnieuw twaalf plaatsen goedmaakt is eerlijk gezegd erg klein. Maar een finishplaats rond de vijftiende plek behoort zeker tot de mogelijkheden. Daarnaast zou het leuk zijn als Chris eindelijk eens op een droge baan kan rijden!

De race start zondag om 12.45 uur en neemt dertien ronden in beslag.

Voor meer informatie: Kroon Racing; telefoon 0297 – 254326, fax 0297 – 254346, Email info@kroon-racing.nl of kijk op www.kroon-racing.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie