Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Formule König: Du Pau ondanks derde plaats niet tevreden

Datum nieuwsfeit: 15-08-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Aan de sportredactie: persinformatie Marco du Pau

Marco du Pau ondanks derde plaats niet tevreden

Nürburgring, Duitsland, 15 augustus 1999 De Aalsmeerse autocoureur Marco du Pau is tijdens de race voor het Duits kampioenschap Formule König op de Nürburging derde geworden. Hij handhaafde daardoor zijn tweede plaats in het kampioenschap. De race werd gewonnen door Frank Diefenbacher.

Du Pau startte de race op het circuit in de Duitse Eiffel vanaf de tweede positie. In de training was hij een/tiende seconde langzamer dan 'polesitter' Frank Diefenbacher. De Italiaan Marc Caldonazzi startte als derde, hij was in de trainingen echter wel zeven/tiende seconde langzamer dan Du Pau. Ook omdat Diefenbacher in het klassement geen rol van betekenis speelt zag Du Pau een mogelijkheid veel kampioenschapspunten te scoren en de eerste plaats in de titelstrijd te heroveren. Helaas liep het in de race anders. Du Pau eindigde achter Diefenbacher en achter kampioenschapsleider Benoit Allart als derde. "De auto's van Diefenbacher en Allart waren gewoon te snel," vertelde Du Pau na afloop over de twee coureurs uit het Böhm team. "Zij hebben iets gevonden in de afstelling wat mijn team en ik nog niet boven water hebben. De eerste ronden van de race kon ik Diefenbacher en Allart bijhouden door heel laat te remmen. Maar daardoor werden mijn banden veel te heet en moest ik het rustiger aan gaan doen. Een derde plaats is natuurlijk prima maar omdat Allart nog steeds de leiding in het kampioenschap heeft ben ik niet tevreden."

Acht races, zes keer op podium
Het Formule König powered by Volkswagen kampioenschap bestaat uit tien wedstrijden. De negen beste resultaten tellen mee voor de eindstand. De coureurs kunnen dus één resultaat schrappen. Bij het puntenaantal dat tussen haakjes staat is het slechtste resultaat van de eerste acht races van het jaar weggelaten. Marco du Pau heeft dit jaar al twee wedstrijden gewonnen en eindigde twee keer als tweede en twee keer als derde. Hij startte iedere race vanaf de eerste rij. Vier keer vanaf pole position, vier keer vanaf de tweede startplaats.

Er zijn dit jaar nog twee races te gaan. 29 augustus rijden de Formule König coureurs op het vliegveld circuit in Siegerland, 12 september wordt het seizoen afgesloten in Oschersleben. Du Pau: "Siegerland is geen lekkere baan, Oschersleben is niet zo leuk als Spa-Francorchamps of de Nürburgring maar het is wel een circuit waar ik altijd goed presteer." Dat klopt. Vorig jaar maakte Du Pau op Oschersleben zijn autoracedebuut. Met de snelste trainingstijd, de snelste raceronde én de overwinning. Later dat jaar werd Marco in Oschersleben tweede. Als enige coureur in de Top Tien reed hij toen op slicks, terwijl de regen vooral in de eindfase met bakken uit de hemel kwam. Ook dit jaar reed Marco al eens op Oschersleben en ook die race wist hij vanaf pole position te winnen.

Uitslag race Formule König by Volkswagen. Nürburgring (D) 15 augustus 1999

1 Frank Diefenbacher (D)
2 Benoit Allart (B)
3 Marco du Pau (NL)
4 Tobias Pfister (A)
5 Thomas Pichler (I)

Stand kampioenschap Formule König by Volkswagen na acht van tien races

1 Benoit Allart (B), 151 punten (139)
2 Marco du Pau (NL), 134 (134)
3 Tobias Pfister (D), 120 punten (118)
4 Jörg Vetter (D) 115 punten (113)
5 Jason Altzman (USA), 90 punten (85)

Voor meer informatie: Marco du Pau, telefoon 06 – 53324989 of www.kern-motorsport.de

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie