Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autosport: Sebastiaan Bleekemolen scoort weer punten

Datum nieuwsfeit: 15-08-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht / autosport

Renault Sport Clio Trophy

Sebastiaan Bleekemolen scoort weer punten

Nürburg, 15 augustus 1999. In de zesde ronde in de Europese Renault Sport Clio Trophy scoorde Sebastiaan Bleekemolen weer als beste Nederlander. De coureur eindigde op een kanppe zesde plaats, na vanaf de 21e startpositie vertrokken te zijn. In het kampioenschap bezet Bleekemolen de zesde plaats. Van de overige Nederlanders eindigde Coen Vink als tiende, terwijl Michael Bleekemolen uitviel met een kapotte radiateur. Phil Bastiaans haalde de start niet. De Limburger werd zijn startpositie ontnomen, daar hij volgens de wedstrijdleiding zijn tijd onder de rode vlag had gereden.

De training van de Renault Sport Clio Trophy verliep chaotisch. De rijders hadden slechts een ronde om hun tijd neer te zetten. Daarna begon het te regenen en kon niemand zijn tijd verbeteren. Zeker niet, toen in die aanvang ook nog eens code rood werd gegeven om gestrandde wagens van de baan te halen. Michael Bleekemolen trainde onder de moeilijke omstandigheden naar een dertiende plek, terwijl zoon Sebastiaan amper zijn teleurstelling kon verbergen met de magere 21e plaats. "Maar in de race ging het gelukkig weer goed. En kon ik opstomen naar de uiteindelijke zesde positie. Toch goed voor tien titelpunten, waardoor ik steeg in het klassement. De volgende race is op Zandvoort en die zie ik uiteraard met vol vertrouwen tegemoet," vertelde de Marlboro-coureur na afloop.
Ook Michael Bleekemolen kijkt uit naar de race op Zandvoort, zondag 5 september. "Dat is ons thuiscircuit, dat moet een voordeel zijn immers we hebben er al veel getraind".

Uitslag:

1. Druckenmüller (Dui), 16 ronden in 30:47.546 (141. 884 km/uur); 2. Scharmach (Dui), op 6.732 sec.; 3. Bellichi (Ita), op 8.505; 6. S. Bleekemolen (Ned), op 24.819; 10. Vink (Ned), op 30.263. Uitgevallen, M. Bleekemolen (radiateur). Niet gestart, C. Vink.

Stand kampioenschap (na 6 van de 9 wedstrijden):

1. Policand (Fra) 110 punten; 2. Campani (Ita) 80; 3. Greuet (Fra) 72; 6. S. Bleekemolen 42; 17. M. Bleekemolen en Bastiaans 6; 23. Vink 2.

Volgende race: 5 september, Zandvoort.
Voor info: Sebastiaan Bleekemolen tel.: 06-53197148 of Michael Bleekemolen tel.: 06-53160022

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie