Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bestrating en speeltuin in Professorenwijk Leiden

Datum nieuwsfeit: 16-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Bestrating en speeltuin in Professorenwijk

Nu de rioleringswerkzaamheden onder de De Sitterlaan klaar zijn, wordt de laan de komende tijd bestraat. Het werk begint volgende week maandag (16 augustus) en duurt ongeveer negen weken. Tijdens de werkzaamheden blijft één rijstrook voor doorgaand verkeer toegankelijk.

Het herbestraten van de laan in de Professorenwijk gebeurt in drie fasen. Om het verkeer in de gehele periode te regelen, plaatst de gemeente tijdelijk verkeerslichten. Zowel autoverkeer als (brom)fietsers en voetgangers kunnen enige hinder ondervinden van de werkzaamheden. Het werk bestaat onder meer uit het betegelen van de stoepen en parkeervakken en het asfalteren van de fietsstrook en de rijbaan.

Speeltuin
Nu de riolering in dit deel van de Professorenwijk is gelegd, kan ook de aanleg van een al lang geplande speeltuin beginnen. Deze komt op het Kamerlingh Onnesplein, vlak voor NS-station Lammenschans. Begin september worden speeltuigen en bankjes geplaatst. Om de speelplek af te schermen, wordt dit najaar heesterbeplanting geplaatst. De tuin is bedoeld voor de kleine kinderen in de wijk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie