Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe subsidieregeling loden drinkwaterleidingen Delft

Datum nieuwsfeit: 16-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

16 augustus 1999
Persbericht Nieuwe subsidieregeling loden drinkwaterleidingen

Delft 16 augustus 1999

Vanaf 1 juli is het weer mogelijk subsidie aan te vragen voor het vervangen van loden drinkwaterleidingen. Loden waterleidingen geven minuscule deeltjes lood af aan het drinkwater. Dat kan voor zuigelingen tot 1 jaar risico's voor de gezondheid opleveren. Voor oudere kinderen en volwassenen levert lood in drinkwater geen risico's op. In woningen die na 1960 zijn gebouwd komen loden waterleidingen vrijwel niet voor.

Het vervangen van loden drinkwaterleidingen in huis kost gemiddeld

¦ 3.000,-. Hoeveel subsidie iemand ontvangt, hangt af van het aantal meters nieuw aan te leggen waterleiding en of de sanering wordt uitgevoerd in zelfwerkzaamheid of door een erkende installateur. De subsidie kan oplopen tot maximaal ¦ 1.850,-- per woning. De regeling loopt tot eind 2004.

Overgangsmaatregel

Wie tussen 1 januari en 1 juli van dit jaar zijn loden waterleiding heeft vervangen of daarmee in die tijd is begonnen, kan achteraf ook nog subsidie krijgen. Tot 1 november 1999 kunnen daarvoor aanvraag-formulieren worden ingediend.

Aanvragen

Formulieren om de subsidie aan te vragen zijn verkrijgbaar bij de Stichting Loodsanering Nederland, telefoon 070 -347 7551. Het ingevulde aanvraag-formulier moet worden ingediend bij het ministerie van VROM.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie