Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Gemert/Laarbeek

Datum nieuwsfeit: 16-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Gemert/Laarbeek 08/16/99

Persberichten 16 augustus 1999/

Politieberichten

GEMERT:
Op zondag 15 augustus werden tussen 03.00 en 03.30 uur vernielingen aangericht nabij het tenniscomplex aan de Sportlaan in Gemert. Een metalen hekwerk werd uit de grond getrokken. Een metalen vuilnisbak naast een van de speelvelden werd vernield. De inhoud van een vuilniszak was over een van de speelvelden uitgestrooid. Een van de daders moet in de lichtmast zijn geklommen, want de tv-schotelantenne in de mast werd eveneens vernield. Verder werd door de dader(s) een grote kunststoffen vuilniscontainer in brand gestoken. De vlammen reikten bij komst van de politie al tot de dakgoot van het tennispaviljoen. Het vuur werd met een politiepoederblusser en met zand gedoofd. De politie kreeg hierbij hulp van drie passanten. De brand werd door de Gemertse brandweer nageblust. De politie heeft de zaak in behandeling. Mogelijk zijn er getuigen die met betrekking tot dit feit iets kunnen vertellen. Telefoon politie Gemert-Laarbeek: 0492-391200.

DE MORTEL:
Op zondag 15 augustus werd tussen 15.45 en 17.15 uur ingebroken in een vrijstaande woning aan de Zwarte Waterweg in De Mortel. Het slot van de achterdeur werd geforceerd en uit de woning werd een videorecorder gestolen.

BAKEL:
Op maandag 16 augustus, kort voor 07.30 uur, vond een verkeersongeval plaats op de Kievitsbraak, de doorgaande weg De Mortel/Bakel, in Bakel. Bij dit ongeval waren twee personenauto's betrokken. Een 24-jarige inwoner van Deurne werd op onverantwoorde wijze ingehaald door een 22-jarige Helmonder. Juist op dat moment kwam een uit tegengestelde richting een autobus, bestuurd door een inwoner van Eindhoven. Om een frontale aanrijding met de autobus te voorkomen stuurde de Helmonder zijn auto naar rechts en drukte daarbij de auto van de Deurnenaar rechts de berm in. Beide personenauto's kwamen tegen een boom tot stilstand. De beide bestuurders werden gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Helmond. De auto's moesten zwaar beschadigd worden weggetakeld.

BEEK&DONK:
Op maandag 16 augustus, omstreeks 09.00 uur, direct na openstelling, kwam een man een drogisterij aan het Piet van Thielplein in Beek&Donk binnengelopen. In de winkel liep hij direct door naar de kassa. Nadat hij enige rookwaren uit het rek had genomen maakte hij de caissière kenbaar deze rookwaren te willen betalen. Nadat de caissière de kassalade had geopend om wisselgeld aan de man te overhandigen, maakte de man haar met woorden duidelijk, dat zij stil moest zijn en hem het in de kassa aanwezige geld diende te overhandigen. Hij handelde daarbij zodanig of het leek of hij een wapen onder zijn jas verborgen hield. De dader ging er vandoor met de in de kassalade aanwezige bankbiljetten, alsmede de door hem uit het rek genomen rookwaren. Het totale geldbedrag, dat door de man werd meegenomen, is nog niet bekend. De dader was een blanke man met kort golvend rood/rossig haar; leeftijd ongeveer 30-35 jaar en een lengte van 1.85 tot 1.85 meter. Hij was gekleed in een korte zwarte lederen jas. De politie wil graag contact met getuigen die deze man omstreeks 09.00 uur bij de Schleeker-drogisterij hebben zien lopen of anderzijds iets over deze zaak kunnen vertellen.
Telefoon politie Gemert-Laarbeek: 0492-391200.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie