Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herbestrating Kamp Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 16-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

11 augustus 1999

Herbestrating Kamp start 16 augustus

Op 16 augustus 1999 begint de herbestrating van De Kamp en de Grote St. Jansstraat. De werkzaamheden beginnen aan de kant van de Kamperbrug en worden in vier fases uitgevoerd. Ze zijn naar verwachting begin november afgerond. De werkzaamheden hebben gevolgen voor het bevoorradend verkeer van belangrijke delen van de Binnenstad; er komt een omleidingsroute waarop een lengtebeperking voor vrachtverkeer van 10 meter is ingesteld.

De rijbaan en de trottoirs van de Kamp en de Grote St. Jansstraat krijgen de komende maanden een nieuwe bestrating van traditionele, gebakken, donkergekleurde straatstenen. Het smalle trottoir in de Grote St. Jansstraat wordt verbreed en in de richting van de Kamperbrug zal op de rijstrook een smalle fietsstrook worden aangegeven. Behalve de bestrating wordt ook straatmeubilair als lichtmasten en fietsenrekken vernieuwd. De bomen blijven staan.

Om de werkzaamheden te kunnen realiseren zal het verkeer worden omgeleid. Vanwege de nauwe straten en scherpe bochten in de omleidingsroute en om de bevoorrading te waarborgen, zal een lengtebeperking van 10 meter worden ingesteld voor vrachtverkeer en bevoorradend verkeer gedurende de uitvoeringsperiode van 16 augustus tot half november. Aangezien de bevoorrading van de Langestraat en omgeving ook via de omleidingsroute plaatsvindt, zal de lengtebeperking ook gaan gelden voor de Langestraat en dus de gehele binnenstad. Betrokken winkeliers en bewoners zijn inmiddels per brief van de maatregelen op de hoogte gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie