Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MD-Co en Mobile Times tekenen Internet-overeenkomst

Datum nieuwsfeit: 16-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

MD-Co en Mobile Times tekenen pan-Europese Internet-overeenkomst om informatie door te sturen naar mobiele apparatuur

Quios is de eerste virtuele informatie- en nieuwskiosk voor 92 miljoen GSM-gebruikers in Europa

Brussel, 16 augustus 1999 - Mobile Times, een van de wereldleiders inzake persoonlijke mobiele mediadiensten, en MD-Co, een van de toonaangevende bedrijven op het vlak van oplossingen voor draadloze datacommunicatie, ondertekenden een pan-Europese elektronische distributieovereenkomst om gepersonaliseerde informatie en nieuws van het Internet naar Europese mobiele gebruikers (gebruikers van bijvoorbeeld GSM's of palmtops uitgerust met een draadloze modem) te verzenden.

Quios: persoonlijke mobiele verbinding Quios (spreek uit als Kee-os) is een product ontwikkeld door Mobile Times. Het is een revolutionair nieuw Internet-informatiesysteem dat persoonlijke waarschuwingen naar de gebruiker stuurt, ongeacht het tijdstip of de plaats waar deze zich bevindt, wanneer er iets gebeurt dat de gebruiker interesseert. Elke klant met een digitaal mobiel apparaat (met modem) kan zich abonneren op deze dienst. De eindgebruiker bepaalt welke informatie hij/zij wil ontvangen, en heeft dus volledige controle over de informatiestroom. Een gratis pilootversie van de dienst is verkrijgbaar op www.quios.com.

MD-Co heeft een Portagon-server geïnstalleerd in haar Europees hoofdkantoor te Kontich om alle gebruikers van mobiele apparatuur in Europa de mogelijkheid te bieden van de Quios waarschuwingsdiensten te kunnen genieten voor informatie en nieuws van het Internet.

Concreet schrijft men zich in op de Quios-website. Alle informatie wordt door Quios rechtstreeks verzonden naar de gebruikers die de info willen ontvangen via e-mail, en via de Portagon server in Kontich naar de gebruikers die de info willen ontvangen via een mobiel apparaat. De Portagon server heeft de profielen van de ingeschreven mobiele gebruikers, en selecteert dus zelf wie wat ontvangt.

"De klant heeft dankzij Quios het heft in handen. Of het nu gaat om een plotselinge beursbeweging, een belangrijke lunchafspraak of een cruciale e-mail, de gebruiker kan erop rekenen op tijd verwittigd te worden door de Quios-dienst. Quios laat de gebruiker de vrijheid zich te verplaatsen, zonder belangrijke informatie te missen", legt Marc Vanlerberghe, Voorzitter van Mobile Times, uit.

Quios Services De Q-boodschappendienst laat de gebruiker toe berichten naar waar dan ook ter wereld te sturen. Deze boodschappendienst is uitermate gebruiksvriendelijk: de gebruiker toetst het GSM-nummer en de boodschap in en verstuurt ze ... Geregistreerde gebruikers hebben toegang tot uitgebreidere mogelijkheden, zoals: Q-mail: gratis e-mail adres voor mobiel gebruik; beursgegevens; weersvoorspellingen; horoscoop; berichten in geval van een afspraak en boodschappen voor verjaardagen of andere verjaringsfeesten. Bovendien zal Quios binnenkort volgende diensten aanbieden: hoofdpunten van het nieuws, bedrijfsnieuws en live sportuitslagen.

GSM-markt De laatste voorspellingen van IDC (International Data Corporation) voorzien een groei van de West-Europese markt voor mobiele telefonie van 42 miljard $ in 1998 naar bijna 84 miljard $ in 2003. Dit betekent een jaarlijks groeipercentage van 11%. Het totaal aantal West-Europese abonnementen bedroeg in 1998 bijna 92 miljoen. Met een jaarlijks groeipercentage van 13,5% zullen meer dan 211 miljoen abonnees of meer dan 50% van de Europeanen in 2003 een mobiele telefoon bezitten, volgens IDC. De steeds toenemende verschuiving van vaste naar mobiele netwerken voor wat stemoverdracht betreft en de stijgende omzet die gegenereerd wordt door gegevensoverdracht en diensten die meerwaarde bieden, zijn de belangrijkste redenen voor de groei van deze markt.

Mobile Times Mobile Times is een privé-onderneming, met kantoren in San Francisco (CA) en Brussel. Mobile Times werd opgericht in 1998 en kreeg ondernemingskapitaal van het Flanders Language Valley Fund (FLV Fund). CEO van het bedrijf is de Belg Marc Vanlerberghe. Voor meer informatie: www.quios.com, waar men Q-messenger eens kan uitproberen.
Telefoon : +1 415 344 4189 of e-mail : (marc@mobiletimes.com)

MD-Co MD-Co, opgericht in 1997, is gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling en de marketing van mobiele datacommunicatie producten- en oplossingen. Het bedrijf heeft akkoorden met systeemintegratoren in heel Europa en is een van de leidinggevende bedrijven in deze sterk groeiende markt.

Portagon Portagon wordt beschouwd als de hoeksteen van geavanceerde bedrijfstoepassingen inzake draadloze gegevensverwerking. Portagon verstuurt informatie op basis van push-technologie die wordt aangestuurd door gebeurtenissen en slaat profielen van mobiele gebruikers op. Deze profielen bepalen wanneer en hoe gegevens doorgegeven worden aan de mobiele gebruiker. Ze omvatten zowel het type mobiele gebruiker en het netwerk als de specifieke toepassing die gebruikt wordt. De knowhow inzake profielen voor de draadloze overdracht van boodschappen bevindt zich integraal op server-niveau. Het mobiele communicatie-apparaat behoeft geen bijkomende software. Gestandaardiseerde interfaces zijn beschikbaar om de draadloze Portagon serveroplossing makkelijk en naadloos te integreren. MD-Co stelt Portagon voor als het hoogwaardigste draadloze gegevensverwerkend platform om software op maat te combineren met standaardtoepassingen. Portagon is ook ontworpen om een reeks toepassingen voor bijvoorbeeld dienstverlening, verkoop en een algemene boodschappendienst tegelijk te doen draaien. Voor meer informatie: www.portagon.com

Redacteuren: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hinke de Koning Communicatie Telefoon: 0187 - 470233 of e-mail: (pers@dekoningcom.nl)

Hinke de Koning Communicatie
Postbus 210 3240 AE Middelharnis
Tel. +31 (0) 187 470233
Fax. +31 (0) 187 470230 www.dekoningcom.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie