Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sportaccommodaties Hoorn beveiligd tegen legionella

Datum nieuwsfeit: 17-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoorn

Sportaccommodaties beveiligd tegen legionella

De gemeente Hoorn heeft maatregelen genomen om in sportaccommodaties besmetting met de legionellabacterie te voorkomen. Door het leidingstelsel 's nachts met heet water door te spoelen en de keteltemperatuur hoger in te stellen, krijgt de legionellabacterie geen kans zich in het douchewater te nestelen.

Het gaat om sportcentrum De Opgang, sporthal De Kers, sportzaal Grote Beer, sportzaal De Huesmolen, gymlokaal Gerritsland en sporthal Vredehof. In deze sportaccommodaties zijn de thermostaten van de waterketels van het douchewater inmiddels op 75 à 80°C ingesteld. Normaal stonden ze op rond de 60°C. Bovendien worden de doucheleidingen een keer per week 's nachts doorgespoeld met water van 75°C. De watertemperatuur bedraagt doorgaans 40°C. Het doorspoelen gebeurt 's nachts om elk risico van verbranding te voorkomen. Momenteel spoelt men de leidingen nog handmatig door. Binnenkort gebeurt het automatisch met behulp van een schakelklok.
Onderzoek heeft overigens uitgewezen dat sporthal Lingeweg en zwembad De Waterhoorn op alle onderdelen (ook de bubbelbaden en stoomcabines) legionellavrij zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie