Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tennis Eredivisie: zesde speeldag, dinsdag 17 augustus

Datum nieuwsfeit: 17-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KNLTB

TENNIS EREDIVISIE - SPEELDAG 6

TENNIS EREDIVISIE . ZESDE SPEELDAG, dinsdag 17 augustus - ANP Pers Support

chapeau: Tennis Centrum Groenekan beslist degradatieduel tegen NIB/Zarqa/TV Hoorn in haar voordeel

ESTRON/HALFWEG, TRG/DE MANEGE EN

OAD REIZEN/TOPSPINNERS IN PLAY-OFFS

Apeldoorn, dinsdag 17 augustus 1999 (Peter Klein) . Drie van de vier deelnemers aan de Play-Offs van de eredivisie, die zaterdag 21 en zondag 22 augustus bij Amstelpark in Amsterdam worden verspeeld, zijn bekend. OAD Reizen/Topspinners, TRG/De Manege en Estron/Halfweg speelden zich via een 3-3 gelijkspel tegen Hartman/TIJS/LTC Doetinchem, respectievelijk tegen Popeye Gold Star en bij Amstelpark Tennisschool definitief in het slotweekeinde. Ook voor de degradatieplaats lijkt de beslissing gevallen. Tennis Centrum Groenekan bleef bij NIB/Zarqa/TV Hoorn met 5-1 aan de goede kant van de score en zette het punt achterstand op de ranglijst om in drie punten voorsprong. De Noord-Hollanders kunnen alleen in theorie nog aan afdalen uit de eredivisie ontsnappen.

Hartman/TIJS/LTC Doetinchem zal op de laatste speeldag tegen TRG/De Manege nog stevig aan de bak moeten om via de vierde plaats in de rangschikking als laatste deelnemer in de Play-Offs te komen. De voorsprong van de ploeg uit de Achterhoek op Popeye Gold Star blijft na de resultaten uit de zesde speelronde twee punten en een beter setgemiddelde. De Amsterdammers hebben tegen hekkensluiter NIB/Zarqa/TV Hoorn echter een lichter programma voor de boeg. Net als op de vierde speeldag tegen de naaste concurrent voor het vierde ticket bij de Play-Offs, Popeye Gold Star, kwam Hartman/TIJS/LTC Doetinchem na de singles op een 3-1 achterstand. De Française Lea Ghirardi kwam na een matchpoint tegen in de tweede set sterk terug en zorgde tegen de mondiale top-100 speelster Paola Lorena Suarez uit Argentinië voor een verrassend punt. Voor OAD Reizen/Topspinners bleven Lottie Seelen, de Griek Vassilis Mazarakis en de Fransman Nicolas Coutelot in twee sets wel overeind. Net als drie dagen eerder sleepte Hartman/TIJS via de beide dubbels van Ghirardi met Noelle van Lottum en Martijn Belgraver met de Australiër Grant Doyle een verdiend gelijkspel binnen. De Doetinchemse mannen waren het eerste klaar via een tweesetter tegen Eric Brummer en Jeroen Heinhuis. De vrouwen hadden tegen Stephanie Gomperts en Suarez verspeelden bij een 5-4 voorsprong in de beslissende reeks vier matchpoints, maar sloegen twee games later op het vijfde wedstrijdpunt wel toe.

Bij TRG/De Manege tegen Popeye Gold Star werden alle partijen in twee sets beslist, waardoor ondanks enkele regenonderbrekingen de spanning in Enschede bij OAD Reizen/Topspinners op de voet gevolgd kon worden. Maaike Koutstaal, die de wegens uitgestelde schoolexamens afwezige Kim Clijsters verving, ontbeerde het nodige competitieritme. Amsterdamse Susanne Trik daarentegen toonde de afgelopen weken een sterk stijgende lijn en gaf de Apeldoornse reserve geen kans. De in de single licht geblesseerde Jan-Frode Andersen (hij won desondanks soepel van Marcel Reuter) gaf in het dubbel met Martijn Bok pas op, toen TRG/De Manege voldoende games verzameld had om de deelname aan de Play-Offs veilig te stellen.

Ondanks de sprekende 5-1 uitslag bij NIB/Zarqa/TV Hoorn kwam de zege van Tennis Centrum Groenekan niet gemakkelijk tot stand. Stephanie Deville werkte zich na het 7-5 verlies in de eerste set pas via twee gewonnen tiebreaks in de tweede en derde set langs Henriette van Aalderen. Het vrouwendubbel van Yvette Basting met de Belgische Laurence Courtois tegen invaller Manon van der Beek en Natascha de Kramer eindigde met 6-4 in de laatste set ten gunste van de bezoekers. Ook het mannendubbel van Marc Merry en de Australiër James Sekulov tegen coach Eddy Bank en pupil Melle van Gemerden werd pas in de tiebreak van de derde set in Groenekans voordeel beslecht.

Bij Amstelpark Tennisschool vervingen Michelle Gerards en Dennis van Scheppingen de geblesseerde Stephanie Rottier en Martin Verkerk. Beide boekten een goed resultaat. De 15-jarige finaliste van de NK in Goirle snoepte een set af van de sterke Spaanse gravelbijtster Eva Bes. Van Scheppingen haalde Raemon Sluiter na drie sets van zijn ongeslagen status af. Dank zij een met Melvin op der Heijde nipt gewonnen dubbel bleef de Mijdrechter ongeslagen en speelde zijn team zich voor een eventuele degradatie in veiligheid. Estron/Halfweg blijft ook na de zesde speelronde koploper.

GEDETAILLEERDE UITSLAGEN ZESDE SPEELRONDE:

NIB/Zarqa/TV Hoorn . Tennis Centrum Groenekan 1 . 5

Natascha de Kramer . Laurence Courtois (Bel) 1-6 0-4 opgave De Kramer;
Henriette van Aalderen . Stephanie Deville (Bel) 7-5 6-7 6-7; Eddy Bank . James Sekulov (Aus) 4-6 6-7;
Melle van Gemerden . Marc Merry 7-6 6-3;
Manon van der Beek/De Kramer . Yvette Basting/Courtois 6-3 0-6 4-6; Bank/Van Gemerden . Merry/Sekulov 4-6 6-2 6-7.

OAD Reizen/Topspinners Enschede . Hartman/TIJS/LTC Doetinchem 3 . 3

Paola Lorena Suarez (Arg) . Lea Ghirardi (Fra) 6-1 6-7 2-6; Lottie Seelen . Hanneke Ketelaars 6-3 7-6;
Vassilis Mazarakis (Gri) . Martijn Belgraver 7-6 6-3; Nicolas Coutelot (Fra) . Thierry Champion (Fra) 6-4 6-3; Stephanie Gomperts/Suarez . Ghirardi/Noelle van Lottum 6-3 3-6 5-7; Eric Brummer/Jeroen Heinhuis . Belgraver/Grant Doyle (Aus) 3-6 5-7.

TRG/De Manege Apeldoorn . Popeye Gold Star Amsterdam 3 . 3, sets 6 . 6, games 55 . 51.

Flora Perfetti (Ita) . Leanne Baker (NZl) 6-2 6-2; Maaike Koutstaal . Susanne Trik 4-6 2-6;
Jan-Frode Andersen (Noo) . Marcel Reuter 6-2 6-4; Martijn Bok . Filippo Messori (Ita) 3-6 3-6;
Koutstaal/Perfetti . Baker/Trik 6-2 6-3;
Andersen/Bok . Messori/Reuter 3-6 4-3 opgave Andersen/Bok.

Amstelpark Tennisschool Amsterdam . Estron/Halfweg Spijkenisse 3 . 3

Kim de Weille . Lubomira Bacheva (Bul) 3-6 2-6; Michelle Gerards . Eva Bes (Spa) 1-6 7-5 0-6;
Dennis van Scheppingen . Raemon Sluiter 7-6 0-6 6-4; Melvin op der Heijde . Fernon Wibier 6-3 6-3;
Gerards/De Weille . Bacheva/Debby Haak 4-6 6-7; Op de Heijde/Van Scheppingen . Ralph Kok/Wibier 4-6 7-6 6-3.

EREDIVISIE . Dinsdag 17 augustus 1999:

NIB/Zarqa/TV Hoorn . Tennis Centrum Groenekan 1 . 5 OAD Reizen/Topspinners Enschede . Hartman/TIJS/LTC Doetinchem 3 . 3 TRG/De Manege Apeldoorn . Popeye Gold Star Amsterdam 3 . 3, sets 6 . 6, games 55 . 51
Amstelpark Tennisschool Amsterdam . Estron/Halfweg Spijkenisse 3 . 3

Stand na zesde speelronde per dinsdag 17 augustus 1999:


1. Estron/Halfweg Spijkenisse 6 / 26 . 10
2. OAD Reizen/Topspinners Enschede 6 / 25 . 11
3. TRG/De Manege Apeldoorn 6 / 23 . 13
4. Hartman/TIJS/LTC Doetinchem 6 / 19 . 17
5. Popeye Gold Star Amsterdam 6 / 17 . 19
6. Amstelpark Tennisschool Amsterdam 6 / 13 . 23
7. Tennis Centrum Groenekan 6 / 12 . 24
8. NIB/Zarqa/TV Hoorn 6 / 09 . 27

17 aug 99 22:43

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie