Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Proef met roetfilters op bussen Zuid-Holland

Datum nieuwsfeit: 17-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

17-08-1999

Proef met roetfilters op bussen


De provincie Zuid-Holland gaat zeshonderdduizend gulden uittrekken om een grootschalige proef te laten doen met roetfilters op autobussen. Roetuitstoot van autobussen levert een relatief hoge bijdrage op aan het achterblijven van de luchtkwaliteit in de stedelijke gebieden. Busmaatschappij Connexxion gaat 150 autobussen in de Leidse en Haagse regio van filters voorzien.

De proef gaat gepaard met een uitgebreid meet- en evaluatieprogramma. Dat is belangrijk voor Zuid-Holland omdat de provincie verantwoordelijk is voor het regionaal openbaar vervoer. Binnen enkele jaren worden diverse ov-lijnen aanbesteed. De uitkomsten van de proef kunnen dan meegenomen worden bij het opstellen van de randvoorwaarden op milieugebied. 'Wij vinden het belangrijk hiervoor geld uit te trekken omdat het project leidt tot een substantiële vermindering van schadelijke uitstoot', meent verantwoordelijk gedeputeerde Jaap Wolf. 'Een andere mogelijkheid is grootschalige invoering van LPG als brandstof. Maar door de afschrijvingsduur van het bestaande busmaterieel leidt dit pas op termijn tot een milieuwinst.'

Provinciale staten van Zuid-Holland moeten nog wel instemmen met het voorstel. Verder is de voorwaarde opgenomen dat het Rijk meebetaalt aan de proef.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie