Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Documentaire: Portret van een hospice bij RVU televisie

Datum nieuwsfeit: 18-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
RVU televisie

HIER GA IK STERVEN,
PORTRET VAN EEN HOSPICE

WOENSDAG 18 AUGUSTUS 1999 VAN 21.02 TOT 21.52 uur RVU/NEDERLAND 3

Deze documentaire schetst een beeld van het dagelijks leven in het hospice Kuria te Amsterdam; stervenden en de hen omringenden vertellen over hun ervaringen.

Op verschillende plaatsen in Nederland wordt palliatieve zorg geboden aan ongeneeslijk zieke mensen die zich voorbereiden op de dood. In het palliatief zorgconcept staat de mens in al zijn aspecten centraal: er wordt aandacht besteed aan lichamelijke, psychische, sociale en spirituele behoeften. De zorg wordt afgestemd op wat iemand nodig heeft, wil ontvangen of kan verdragen. Pijnbestrijding neemt hierbij een belangrijke plaats in. Steeds is het doel om mensen in staat te stellen hun leven in alle rust en waardigheid te voltooien, door het bereiken en/of behouden van de hoogst mogelijke kwaliteit van leven, zowel voor de patiënt als voor de familie en vrienden. In ziekenhuizen is het allang niet meer mogelijk mensen op deze manier te begeleiden tijdens hun laatste levensdagen. Een alternatief is zogenaamde hospices; deze huizen bieden een uitweg voor stervenden die om medische of sociale redenen niet thuis verzorgd kunnen worden.
Bij deze documentaire zal de brochure 'Hier ga ik sterven' verschijnen, over hospice-zorg in Nederland. Deze brochure is te bestellen door ƒ 8,75 over te maken op Postbanknr. 66 888 t.n.v. de RVU in Hilversum onder vermelding van 'hospices'.

Een documentaire van Erin Dunleavy en Maaike Stumpel. Een herhaling van 10 maart jl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie