Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Herfkens ondersteunt noodhulpoperatie Turkije

Datum nieuwsfeit: 18-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE BZ/OS

www.os.minbuza.nl

MIN OS: Minister Herfkens ondersteunt noodhulpoperatie Turkije

Naar aanleiding van de aardbevingsramp in Turkije heeft minister Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) maandag een bedrag van 750.000 gulden uitgetrokken voor de
noodhulpactiviteiten in het rampgebied. Het geld wordt via het Nederlandse Rode Kruis besteed aan de levering van noodonderkomens, veldhospitaals, water- en sanitaire voorzieningen en communicatie-apparatuur. De hulpverlening ter plaatse wordt gecoördineerd door het Internationale Rode Kruis, in samenwerking met de Turkse Rode Halve Maan en het VN-noodhulpteam.

Behalve de genoemde bijdrage wordt uit fondsen voor Ontwikkelingssamenwerking ook de uitzending van een team, bestaande uit vijf speurhonden en hun begeleiders betaald. Dit team is hedenochtend met een toestel van de Nederlandse luchtmacht vanaf de vliegbasis Eindhoven naar Istanboel vertrokken.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Yvonne van Hees van de Directie Voorlichting Ontwikkelingssamenwerking van het ministerie van Buitenlandse Zaken, telefoon: 070-3484167.

18 aug 99 10:25

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie