Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Intentieverklaring verkeersaanpak regio Breda

Datum nieuwsfeit: 18-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Baarle-Nassau

Verkeersaanpak regio Breda.

Gedeputeerde Staten willen een intentieverklaring met de gemeenten Breda, Oosterhout, Gilze en Rijen en Dongen ondertekenen om de verkeersproblemen rondom de A27 tussen Breda-Noord en de Hooipolder aan te pakken. Eerder hebben de gemeenten en de provincie een onderzoek uitgevoerd naar de regionale wegenstructuur. De statencommissie voor Verkeer, Vervoer en Waterstaat buigt zich binnenkort over de voorstellen van het college.

De verkeersafwikkeling rondom de A27 is verre van optimaal. Toch komt uit de studie naar voren dat er voor de weg geen alternatief is. Het is gewenst om het gebruik van de fiets en het openbare vervoer in de regio te verbeteren. Ook kan het aantal gebieden zonder doorgaand verkeer vergroot worden. Daarnaast is in de corridor Oosterhout-Dongen-Tilburg West een gebiedsontsluitende weg nodig voor het regionale verkeer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie