Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Overijssel: Nieuwe afstandsbediening voor Heerenbrug

Datum nieuwsfeit: 18-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 18 augustus 1999

NIEUWE AFSTANDSBEDIENING VOOR HEERENBRUG

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben besloten de huidige afstandsbediening van de Heerenbrug te vervangen door een nieuw systeem, wegens onvoldoende functioneren. Het nieuwe systeem bestaat uit een vaste glasvezelkabelverbinding tussen de Heerenbrug en de centrale bedienpost bij de brug Giethoorn Noord. Naar verwachting is de nieuwe glasvezelkabel nog dit jaar klaar voor gebruik. Tot die tijd zal de Heerenbrug op locatie bediend worden.
Het pilotproject rond de Heerenbrug, waarbij de brug op afstand bediend wordt via een ISDN-lijn, functioneert al enige tijd niet naar behoren. Bij het huidige systeem wordt een telefoonverbinding opgestart met de centrale bedienpost, nadat het schip is aangemeld door een automatisch detectiesysteem. Op dat moment kan de brugwachter met behulp van videobeelden de brug op afstand bedienen. Het systeem is echter erg storingsgevoelig en onvoldoende snel, waardoor de videobeelden niet goed doorkomen of de verbinding verbroken wordt. Hierdoor kunnen onveilige situaties ontstaan voor zowel het weg- als het scheepvaartverkeer.

Nadere informatie: Petra Timmer, team Communicatie, telefoon 038 425 23 18

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie