Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse hulp bij bestrijding oliebrand Turkije

Datum nieuwsfeit: 18-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE BZ/OS

www.os.minbuza.nl

MIN OS: Nederlandse hulp bij bestrijding oliebrand Turkije

Nederland gaat de noodhulp aan het aardbevingsgebied in Turkije op korte termijn uitbreiden. Donderdagmorgen wordt met een Hercules van de Nederlandse luchtmacht een lading chemicaliën overgevlogen naar Istanboel om te worden gebruikt bij de bestrijding van de brand in de olieraffinaderij van Izmit. Voorts wordt vrijdag een DC 10 toestel ingezet om een zending hulpgoederen van het Rode Kruis, zonodig aangevuld met nieuwe blusmiddelen, over te vliegen. De kosten worden betaald uit de begroting van Buitenlandse
Zaken/Ontwikkelingssamenwerking.

Bij de bestrijding van de oliebrand in Izmit is inmiddels een Russisch blusvliegtuig ingezet. De toevoeging van het blusmiddel uit Nederland aan het water zal voor extra blussend vermogen zorgen. De inzet van het blusmiddel wordt begeleid door drie experts van een Rotterdams bedrijf dat is gespecialiseerd in oliebranden. Het Russische toestel kan met de Nederlandse lading blusmiddelen circa 12 blusvluchten maken.

Dinsdag werd reeds 750.000 gulden toegezegd aan het Nederlandse Rode Kruis voor noodhulpactiviteiten in het rampgebied. Woensdagmorgen vertrok een Nederlands reddingsteam met vijf speurhonden naar Istanboel.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie