Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stork marktleider in heat treatment na overname Cooperheat

Datum nieuwsfeit: 18-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Stork Group

Naarden, 18 augustus 1999

Stork marktleider in heat treatment na overname

Stork heeft het Engelse Cooperheat Ltd. overgenomen. Het bedrijf heeft ca. 300 vaste medewerkers, verdeeld over de hoofdvestiging in Southport, Engeland en regionale vestigingen in Europa, het Midden-Oosten en Zuid-Oost Azië. De omzet bedraagt ca. NLG 50 miljoen (EUR 23 miljoen). Cooperheat is de toonaangevende aanbieder van warmtebehandeling 'on-site' voor de industrie.

Voor Stork betekent de overname een strategische versterking van de specialistische, kennisintensieve dienstverlening. De betrokken werkmaatschappij Stork Materials Engineering heeft een vooraanstaande positie in de markt van warmte- en oppervlaktebehandeling, materiaalbeproeving, consultancy en kalibratie. Door de overname heeft het bedrijf als aanvulling op haar bestaande vestigingen in Europa en de Verenigde Staten, nu posities in de belangrijke industriële regio's van de wereld, met een jaaromzet van NLG 160 miljoen (EUR 73 miljoen).

Stork Materials Engineering is een werkmaatschappij van de Stork Technical Services Group. In 1998 realiseerde deze groep met 10.000 medewerkers een omzet van NLG 2 miljard (EUR 900 miljoen) van de totale concernomzet van NLG 5 miljard (EUR 2,3 miljard).

Informatie voor de pers:

J.A. Huurdeman
Tel.: 035 - 695 75 55
06 - 53 82 31 46

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie