Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toeristisch nieuws uit Ierland - augustus '99

Datum nieuwsfeit: 19-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 19 AUGUSTUS 1999

Toeristisch nieuws uit Ierland - augustus '99

Prestigieuze onderscheiding voor Wesbsite van Irish Tourist Board

Het Iers Nationaal Bureau voor Toerisme is zeer trots op de onderscheiding van 'Best National Tourist Board Website', die tijdens de ENTER'99 Web Awards voor de reis- en toeristenindustrie in Innsbruck is toegekend aan de website www.ireland.travel.ie.

ENTER wordt gerund door de 'International Federation for Information Technology' in samenwerking met de 'World Travel and Tourism Council'. De onderscheiding wordt gezien als de belangrijkste voor websites binnen de reiswereld.

Een internationale jury van experts op het gebied van toerisme en e-commercie heeft de onderscheidingen toegekend op basis van gebruiksvriendelijkheid, gebruiksplezier, ontwerp, interactiviteit en innovatie binnen verschillende categorieën. Ierland bevindt zich in het goede gezelschap van internationale topmerken.Winnaars in de verschillende categorieën zijn:

Vliegmaatschappijen: American Airlines Reisorganisaties: Thomas Cook
Hotelketens: Hilton
Nationale Toeristenbureau's: Ierland
Online Computer Reserveringen CRS: Preview Travel

In 1998 trok de Ierland-website ruim een miljoen bezoekers en en 1999 laat in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar al een stijging van 68% zien.

Nieuwe initiatieven
Voor de nabije toekomst zijn een aantal nieuwe initiatieven gepland, waaronder de ontwikkeling van een geheel Nederlandstalige en op de Nederlandse markt georiënteerde link.

Verder zal in samenwerking met Ordnance Survey gewerkt worden aan de ontwikkeling van kaarten en een routeplanner.

Overtuig uzelf en bezoek de beste toeristeninformatie-site www.ireland.travel.ie

Irish Continental Group bestelt
grootste cruiseferry ter wereld

Een contract voor de bouw van `s werelds grootste cruise ferry, een schip dat groot genoeg is om de capaciteit van Irish Ferries op de Dublin - Holyhead route te verdubbelen, werd onlangs ondertekend.

Het schip met een tonnage van 50.000 zal voor EUR 100 miljoen gebouwd worden door Aker Finnyards Oy in Rauma, Finland en in het najaar 2000 te water worden gelaten. Daarna zal het vanaf het voorjaar 2001 de huidige veerboot `Isle of Inishmore' op de route Dublin - Holyhead vervangen.

De nieuwe veerboot zal voorzien zijn van alle technische hoogstandjes en zal haar passagiers een ongevenaarde luxe en comfort bieden. Hoge plafonds geven de passagiersruimtes een ruim en comfortabel aanzicht.

De inrichting van het schip zal de passagiers het gevoel van luxe en elegantie geven dat men normaliter associeert met een `cruise liner'. Faciliteiten aan boord zullen ondermeer een Ierse Pub, vier lounges, een restaurant, een winkelgedeelte en twee bioscopen omvatten.

Het schip, met een totale auto-deklengte van 4100 meter, kan 1300 personenauto's en 2000 passagiers/bemanning vervoeren. Het is zodanig ontworpen, dat het voldoet aan de hoogste standaard van betrouwbaarheid en comfort. Door zijn exceptionele grootte zal het schip, zelfs onder extreme weersomstandigheden, zeer stabiel zijn.

St. Patrick's Festival 2000 (16 t/m 19 maart)

Vier dagen `Music, Madness and Magic'

St. Patrick's Festival is Ierland's grootste en belangrijkste evenement dat in 1999 1,2 miljoen bezoekers en zo'n 5000 deelnemers trok.

Er is hier dus echt sprake van een immens feest van muziek, straattheater, comedie, vuur en vuurwerk, dans en parades. Een feest dat uniek en uitgesproken Iers is; en dat betekent dat of je nu Iers bent of zo of en toe wenst dat je Iers was, dit feest er is voor jou.

Voor het jaar 2000 is een vierdaags festival gepland van donderdag 16 t/m zondag 19 maart. Alle evenementen zijn gratis.

Het thema waaraan het festival dit jaar is opgehangen is Hullaballoo oftewel kabaal. Zoals het er nu voor staat zal het programma er als volgt uitzien:

Donderdag 16 maart
St. Patrick's Eve Night Parade
Spectaculaire parade van licht en vuur door het centrum van Dublin aan de vooravond van St. Patrick's Day
Vrijdag 17 maart
Festival Parade
Het is officieel St. Patrick's Day en de parade in Dublin is de kleurrijkste, vrolijkste en gekste parade ter wereld Monster Ceili
Ierse dans voor en door beginners en gevorderden in Stephen's Green Zaterdag 18 maart
Major International Street Theatre Production
Een van de grootste straattheatergroepen ter wereld staat voor deze dag op het programma. Zij zullen op straat, vanaf de rivier de Liffey, maar ook vanaf de daken van de binnenstad een spectaculair optreden verzorgen. Wie weet wat zij van plan zijn...
Zondag 19 maart
The Big Day Out
De straten van Dublin worden overspoeld door een opeenvolging van theater, muziek, circus, comedie, dans en optochten. Skyfest
St. Patrick's Festival wordt afgesloten met een schitterende combinatie van vuurwerk en muziek. Dit is een van de belangrijkste evenementen die in Ierland worden georganiseerd in het kader van de Millennium festiviteiten.

Bezoekers aan Dublin kunnen de gehele week door op de meest onverwachte momenten verrast worden door spontane optredens van artiesten, popmuzikanten en dansgroepen.

Voor meer informatie:
Iers Nationaal Bureau voor Toerisme
Tel: 020 - 6223101
Fax: 020 - 6208089
E-mail: (avandersteen@irishtouristboard.nl)

Bezoek ook de St. Patrick's Festival website: www.stpatricksday.ie

Festivals maken verblijf in Ierland extra aangenaam

Er zijn duizenden redenen te bedenken om Ierland te bezoeken. Niet de minste daarvan is wel de uitstekende festivals die jaarlijks in Ierland georganiseerd worden. Daar ontmoet je Ierland's belangrijkste attractie: haar vriendelijke bevolking. Ze maken je graag deelgenoot van hun unieke culturele activiteiten die maar al te vaak met muziek te maken hebben.

Hieronder volgt een kort overzicht van een aantal evenementen die tot het eind van het jaar het verblijf in Ierland extra aangenaam kunnen maken. Vergeet daarbij niet dat al deze festivals alvast vooruit lopen op het komende Millennium onder het motto: The Party Starts Here!

Fleadh Cheoil na hEireann: 22 t/m 29 augustus

De intrigerende Keltische naam alleen al (spreek uit als Vla Kjool) spreekt tot de verbeelding van menigeen die combinatie van romantiek en mystiek van Ierland onweerstaanbaar vinden.

Iedereen die zichzelf een echte liefhebber van Ierse muziek, zang en dans noemt, kent dit festival dat jaarlijks wordt georganiseerd en een uiteindelijke `All Ireland'-finale van door het hele land georganiseerde kwalificatie-festivals is.

Dit jaar vindt de Fleadh Cheoil na hEireann plaats in Enniscorthy, Co. Wexford. De sfeer is informeel en kleurrijk; gedurende de hele dag geven artiesten gratis voorstellingen op de hoek van bijna elke straat. Meer dan 4000 van de 10.000 aanwezige muzikanten zullen aan het competitiegedeelte van het festival deelnemen. Verwacht aantal bezoekers ligt rond de 150.000.

Voor meer informatie bezoek ook: www.comhaltas.com

Wexford Festival Opera: 14 t/m 31 oktober

Het Wexford Festival Opera is inmiddels een van Ierland's internationaal meest bekende festivals. Het succes van dit festival zit hem in de bewuste keuze om het publiek lang-vergeten opera's of de minder bekende werken van beroemde componisten te laten herontdekken.

Het 160 jaar oude Theatre Royal van Wexford oogstte internationaal lovende kritieken voor de opgevoerde producties. Met het Millennium in het vooruitzicht wordt dit jaar letterlijk en figuurlijk voor extra vuurwerk gezorgd!

Voor meer informatie bezoek ook: www.iol.ie/~wexopera

The Guinness Cork Jazz Festival: 22 t/m 25 oktober

Dit internationaal bekende festival trekt jaarlijks een scala aan jazz-sterren naar Cork City aan de prachtige zuidkust van Ierland.

In 1999 zal het voor de 22ste keer zijn dat dit vermaarde festival wordt georganiseerd en er worden zo'n 100 bands en 700 muzikanten uit
25 landen verwacht. 90% van de jazz-sessies kunnen gratis bijgewoond worden.

Een uitstekende kans om je hart op the halen aan dixieland, rhythm & blues, bebop en nog veel meer.

In het kader van de Millennium festiviteiten wordt er dit jaar het festival afgesloten met een spectaculair Havenconcert en uiteraard... vuurwerk!

Voor meer informatie bezoek ook: www.corkjazzfestival.com

U kunt ook contact opnemen met:
Iers Nationaal Bureau voor Toerisme
Tel: 020 - 6223101
Fax: 020 - 6208089
E-mail: (avandersteen@irishtouristboard.n)

Locaboat vanaf 2000 ook in Ierland

Al 22 jaar organiseert Locaboat Plaisance uitstekende vaarvakanties in de meest pittoreske gebieden van Frankrijk, Nederland en Duitsland en boekt momenteel zo'n 30.000 vakantiegangers per jaar.

In het jaar 2000 zal Locaboat Plaisance een basis openen in Ballinamore, Co. Leitrim in Ierland, het hart van een van de meest onbedorven gebieden van Europa.

De locatie bevindt zich halverwege de Shannon Erne Waterway, het kanaal dat sinds 1994 na grondige restauratie weer heropend is en de Shannon in het zuiden met de Erne in het noorden verbindt. Dit geeft pleziervaartuigen de mogelijkheid van het uiterste noorden tot het zuiden van Ierland te varen over rivieren waar men niet gehinderd wordt door de aanwezigheid van vrachtvaart.

Locaboat zal een vloot van spiksplinternieuwe Penichettes® inzetten. Deze moderne en comfortabele boten van Frans ontwerp combineren een traditioneel uiterlijk met moderne technologie en zijn ideaal voor een ontspannen, plezierige vaarvakantie.

Er zijn verschillende modellen beschikbaar.

De `Classic' Penichettes®
zijn ideaal voor (echt)paren en (kleinere) gezinnen. De `Aft-Deck' Penichettes®
zijn sierlijk en wendbaar, ruim en comfortabel en gemakkelijk te hanteren.
De'Flying Bridge' Penichettes®
beschikken over ultramoderne technische snufjes en daar je de boot ook vanaf het bovendek kunt besturen, is het de ideale boot om de `Great Outdoors' in Ierland te ervaren.

Voor meer informatie:
Iers Nationaal Bureau voor Toerisme
Tel: 020 - 6223101
Fax: 020 - 6208089
E-mail: (avandersteen@irishtouristboard.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...

GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening
GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening BRUSSEL -(BUSINESS WIRE)- De GSMA maakt zich ernstige zorgen om de herziene...