Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gelderland ontplooit geen bancaire activiteiten

Datum nieuwsfeit: 19-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Gelderland

Gelderland ontplooit geen bancaire activiteiten

19 augustus 1999

Nr. 99-296

De provincie Gelderland neemt geen gelden uit de geld- of kapitaalmarkt op met het doel om deze weer uit te zetten. De provincie ontplooit dus geen bancaire activiteiten. Dit schrijven Gedeputeerde Staten (GS) in antwoord op schriftelijke vragen van het Statenlid Hendriks (RPF/GPV) en in een notitie over "treasury/middelenbeheer", bestemd voor de Staten commissie Middelen.

GS roepen in herinnering dat Provinciale Staten (PS) in 1994 de mogelijkheid kregen voorgelegd om deposito's aan te trekken en vervolgens weer uit te zetten tegen een hogere marktrente, met als doel rentevoordeel te behalen. PS wilden dat niet. Zij besloten toen dat de provincie geen bancaire activiteiten mag ontplooien.

De activiteiten van de Gelderland op het vlak van treasury en middelen beperken zich tot het lenen van gelden voor de lange duur (ca. f 155 miljoen) - bijvoorbeeld voor dijkversterking - en het voor de korte termijn beleggen van overtollige kasgelden. Daar zijn voorwaarden en beperkingen aan verbonden, die in (goed) overleg tussen GS en PS zijn vastgelegd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
* de afdeling Financieel-Economische Zaken, de heer H. de Steur, tel. (026) 359 94 10, 24 e-mail: (h.steur@prv.gelderland.nl)
* de afdeling Financieel-Economische Zaken, de heer R. Hobeijn, tel. (026) 359 94 08, 24 e-mail: (r.hobeijn@prv.gelderland.nl)
* de afdeling Communicatie, de heer H. Brul, tel. (026) 359 90 12, e-mail: (h.brul@prv.gelderland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie