Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brochure ministerie Arbeid Belgie over loopbaanonderbreking

Datum nieuwsfeit: 19-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nieuwe brochure: Wegwijs in ... de loopbaanonderbreking

Het Federaal Ministerie van Tewerkstelling en Arbeid heeft een nieuwe versie gepubliceerd van de brochure "Wegwijs in ... de loopbaanonderbreking". De loopbaanonderbreking geeft de werknemer of werkneemster de gelegenheid zijn of haar beroepsactiviteit tijdelijk neer te leggen of te verminderen om nadien de vroegere betrekking in de onderneming weer op te nemen.

Wanneer de werknemer zijn loopbaan onderbreekt of zijn prestaties vermindert op basis van een akkoord met de werkgever is het algemeen stelsel van de loopbaanonderbreking van toepassing. De onderbreking of de vermindering kunnen eveneens genomen worden in het kader van de specifieke regelingen voor ouderschapsverlof, verlof voor palliatieve zorgen of verlof voor verzorging van een zwaar ziek gezins- of familielid.

Deze brochure is gericht tot de werknemer in de privé-sector. Ze behandelt o.m. de soorten loopbaanonderbreking en arbeidsduurvermindering, zowel in het algemeen stelsel als de bijzondere stelsels, de vervanging, de uitkering, de ontslagbescherming, de voordelen voor de werkgever en de gevolgen op het vlak van de sociale zekerheid (werkloosheid, ziekte- en invaliditeitsverzekering, kinderbijslag, pensioen). Verder beschrijft de brochure op een gedetailleerde wijze de procedure die bij de aanvraag van de onderbrekingsuitkeringen moet worden gevolgd. Tot slot bevat deze publicatie een lijst met nuttige adressen waar aanvullende inlichtingen te verkrijgen zijn.

Deze brochure van 55 blz., die in een nieuw kleedje werd gestoken, is gratis verkrijgbaar bij de Dienst publicaties van het Federaal Ministerie van Tewerkstelling en Arbeid, Belliardstraat 51 te 1040 Brussel. Tel: (02)223 42 11; fax: (02)233 42 36.; e-mail: (publi@meta.fgov.be). Men kan ze ook rechtstreeks bestellen via de website van het Ministerie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie