Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

West-Brabant rally wordt BHV Expo Groep Rally

Datum nieuwsfeit: 20-08-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rallysport Persinformatie

Zundert, 26 juli 1999

Zomerse sfeer in bekende Nacht

Zundert - De West-Brabant rally zal dit jaar niet in oktober worden gehouden maar op 20, 21 en 22 augustus. Naast moderne rallyauto's komen er voor het eerst in de geschiedenis van de West-Brabant rally ook klassieke rallyauto's aan de start. Tevens is de naam van de rally veranderd. De WestBrabantse rally wordt dit jaar onder de naam BHV Expo Groep Rally, vernoemd naar de hoofdsponsor van het evenement, verreden.

De vaste onderdelen, de start en finish in Sportcentrum Leysdream en de roemruchte Nacht van Achtmaal met als scherprechter de ruim dertien kilometer lange klassementsproef 'De Hel' blijven vaste onderdelen in deze zomerse editie van 1999.
De Internationale BHV Expo Groep rally vindt zijn oorsprong in een rallysprint (November 1987). Het jaar daaropvolgend is de wedstrijd begin oktober gehouden en groeide in de loop der jaren, onder de leiding van wedstrijdleider Johan Jacobs, steeds verder uit van een sprint naar een nationale tot de huidige status van een internationale rally. Dit jaar was volgens de huidige wedstrijdleider John Elst uit Achtmaal de tijd rijp om twee grote stappen te nemen. Verplaatsing van het evenement naar augustus en de rally open te stellen voor klassieke legendarische rallyauto's. Elst: "De historische rally die we nu in ons programma hebben opgenomen gaat voor het eerst in Nederland in deze vorm van start. We staan met onze rally bekend als de meest gezelligste en sfeervolle rally die in Nederland wordt gehouden. Met de introductie van de historische rally hopen we het kijkspektakel voor het publiek te hebben vergroot. De Historic en Classic rally is beslist geen toertocht er wordt op volle snelheid met de vaak rally klassiekers gereden. Verplaatsing naar de maand augustus betekent organisatorisch ook minder kopzorgen wat betreft de oogstcampagnes van suikerbieten en maïs in de streek, maar de zomerse uitstraling die de maand augustus met zich meebrengt speelde natuurlijk ook een hoofdrol om de datum te verzetten." De organisatie, de Stichting Autosport Zuid-West Brabant, heeft enkele kleine wijzigingen in het parcours aangebracht ten opzichte van verleden jaar. Elst wil niet veel kwijt over de te volgen route. "Sommige klassementsproeven rijden we ten opzichte van verleden jaar tegengesteld en in weer andere zijn er kleine en soms wat grote veranderingen aangebracht", meer wil de wedstrijdleider niet zeggen over de route. De 'moderne' rally bestaat uit 20 klassementsproeven met een lengte van ongeveer 185 kilometer. De deelnemers aan de Historische rally rijden zeventien klassementsproeven (165 kilometer). De BHV Expo Groep rally telt mee voor diverse kampioenschappen, te weten: het Dutch rally Open, het Nationaal Rally en Formule 2 kampioenschap, de Nissan Micra Challenge 1999 en de Fiat Seicento Trofeo 1999. De BHV Expo Groep Historic en Classic Rally telt mee voor het MOSS Euro Historic & Classic Championship. Dit is een kampioenschap bestaande uit vijf rally's. Twee Franse, de Rallye de Géants en de afsluitende rally van dit kampioenschap, de Rally de Béthune. Twee Belgische rally's, de rallysprint van Monteberg en de Ypres Historic & Classic rally en dit jaar voor het eerst is er een Nederlandse aan toegevoegd, de BHV Expo Groep Historic & Classic Rally.
In totaal is er met de klassieke rallyauto"s aan de start in Roosendaal een prijzenpot van ongeveer vijfendertig duizend gulden te verdienen. Wedstrijdleider John Elst laat desgevraagd weten dat het budget van de rally in zijn totaliteit in deze vorm ruim over de drie ton heen gaat. Twee belangrijke rally's op een dag, dat vraagt ook om twee wedstrijdleiders. Naast John Elst, die de hoofdverantwoordelijke is van de moderne rally, pakt in de Historische rally oud-wedstrijdleider van de Nacht van Achtmaal, Johan Jacobs, de draad weer op.
De technische keuring is op vrijdag 20 augustus bij Opel dealer Elvac aan de Mon Plaisir in Etten-Leur. De gekeurde auto's gaan rechtstreeks naar Sportcentrum Leysdream in Roosendaal, waar diezelfde avond een rijdersvoorstelling plaats vindt.
De start van de 'moderne' rally is op zaterdag 21 augustus om 10.30 uur in Sportcentrum Leysdream. De finish is om 03.30 uur eveneens is Leysdream. De Historische rally start om 09.30 uur, de finish is om 00.50 uur. Wedstrijdsecretaris Emmy Roovers laat weten dat de belangstelling voor zowel de BHV Expo Groep rally als voor de historische rally boven verwachting is. "Inmiddels al ruim honderd aanvragen voor de rally ontvangen en al meer dan tachtig reglementen en informatie verzonden naar rallyteams in Finland, België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Engeland voor de Classic rally. De inschrijving is nog niet gesloten, dat is pas rond 8 augustus, dus een exact aantal deelnemers kan ik op dit moment nog niet geven", volgens de wedstrijdsecretaris.

EINDE BERICHT

Voor meer informatie over de BHV Expo Groep en de BHV Expo Groep Historic & Classic rally kunt u kontakt opnemen met: REPORTAGEBURO Henk de Winter Jasmijnberg 45 4708 MN Roosendaal Tel: 0165 -54481 Fax: 0165 -564696 of met: Wout Loeffen Postbus 6 5409 ZG Odiliapeel Tel: 0413 - 273403 Fax: 0413 - 274683

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie