Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rondleiding langs beeldende kunst in Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 20-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Rondleiding langs beeldende kunst

'Het Handzaam Landschap' in particuliere tuinen

'Het Handzaam Landschap'. Onder die naam wordt in Zoetermeer in de periode van 20 augustus tot en met 8 oktober op iedere vrijdag in het Dorp een rondleiding gegeven langs beeldende kunst in particuliere tuinen. Ook tijdens de 'Open Monumentendag' op zaterdag 11 september bestaat die mogelijkheid. De expositieruimte Van Leeuwenhoeklaan 1 is in die periode eveneens van 14.00 uur tot 17.00 uur geopend. Zoals ook iedere zondag tot en met 11 september het geval is.

Na Delft en Voorburg wordt 'Het Handzaam Landschap' in Zoetermeer voor de derde keer gehouden. Elf kunstenaars nemen eraan deel. Initiatiefnemer tot deze kunstmanifestatie is Hans la Hey. "Het is een beeldenroute in de achtertuinen van de onverwacht vele monumenten van een oud dorp," legt de Delftse kunstenaar uit. "De daarin eerbiedwaardige bomen ademen de rust van het verleden. Zij staan in schril contrast met de snel gegroeide uitbreiding van deze ooit zo overzichtelijke leefgemeenschap. Het zijn de bakens van Zoetermeer, die ons leiden naar de oude tuinpaden die omzoomd zijn met veel liefde en creativiteit."

Spiegel van de tijd
Maar er is in ogen van Hans la Hey nog meer. "Zo zijn ze net een spiegel, een spiegel van de tijd met de geur van hoe het was en een blik zo als het moet zijn. Het is een handzaam landschap, het decor voor onze kunst, de beeldhouwkunst, maar het is ook een landschap om doorheen te trekken." En dat kan volgens de Delftse kunstenaar het best door deel te nemen aan één van de wandelingen. De route voert langs particuliere tuinen in de Dorpsstraat (7, 26, 119, 125 en 145), Vlamingstraat (4, 28 en 51) en de 1ste Stationsstraat (21, 49, 51 en
138).

Gids
De wandelingen, die onder leiding van een deskundige gids staan, worden gehouden van 11.00 uur tot 16.00 uur op de vrijdagen 20,
27 augustus, 3, 10, 17, 24 september, 1 en 8 oktober. De groepen, die aan 'Het Handzaam Landschap' deelnemen, kunnen dan kennismaken met de beeldhouwkunst van Marus van der Made, Frans Kokshoorn, Lucy de Kruijf, Renée Jansen, Elly du Clou, Hans la Hey, Cor Dam, Rens Kroon, Pauline Janssen, Marijke Lamboo en Wietske Zwetsloot. De kosten voor 'Het Handzaam Landschap' , inclusief catalogus en lunch, bedragen fl 65,- per persoon. Voor het project kan een ieder zich telefonisch aanmelden bij Hans la Hey, telefoon 015-214 1239 of Carla Deelstra, medewerker beeldende kunst in Zoetermeer, telefoon 079-346 9200. Het kunstproject 'Het Handzaam Landschap' wordt gesponsord door de winkeliersvereniging Dorpsstraat.

Gemeente Zoetermeer © augustus 1999

Last update: 13 augustus 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie