Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentenieuws Baarn

Datum nieuwsfeit: 20-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Baarn

GEMEENTENIEUWS

In samenwerking met bureau voorlichting gemeente Baarn

Doe-het-zelvers opgelet! De Kluskeet komt eraan!

Bent u toe aan klusjes in huis? Gaat u na de vakantie de kozijnen schilderen of de badkamer opnieuw betegelen? Dan is dit het juiste moment om naar de doe-het-zelfzaak of bouwmarkt te gaan. Daar krijgen bezoekers die dat wensen op een ludieke manier informatie en tips over milieuvriendelijk klussen.

Bij Nijhof en HUBO staat deze week de 'Kluskeet' voor u klaar. Naast deze mobiele bouwkeet die ingericht is als tentoonstelling, geven de speciaal opgeleide vrijwilligers voorlichting en tips over milieuvriendelijke klusmethoden en materialen. U kunt er terecht met al uw vragen, bijvoorbeeld over verfsoorten, isolatiematerialen, water- en energiebesparing, hardhout met FSC-keurmerk, en nog veel meer. Om de campagne van harte te steunen zorgen HUBO en Nijhof voor herkenbaarheid van de producten in de winkels en stellen zij milieuvriendelijke attenties beschikbaar. U maakt kans op een attentie bij het duurzaam klussen spel in de kluskeet. Voor de kinderen ligt daar in ieder geval een mooie kleurplaat klaar. Bij Nijhof krijgt u tevens in het kader van de kluskeet campagne 20% korting op water gedragen verfsoorten en waterbesparende douchekoppen. (Deze actieprijs geldt vanaf de start van de kluskeet campagne, donderdagavond 19 tot en met dinsdag 31 augustus '99)
In Baarn staat de 'Kluskeet' aanstaande donderdag, vrijdag en zaterdag op twee locaties:
Donderdagavond 19 augustus: 19.30 uur, Feestelijke opening bij Nijhof Vrijdag 20 augustus: van 9.00 tot 21.00 uur bij Nijhof, Minervaweg 3 Zaterdag 21 augustus: van 9.00 tot 16.00 uur bij HUBO, Faas Eliaslaan
26 a

De kluskeetcampagne is een initiatief van de gemeenten van het gewest Eemland, de provincie Utrecht en het Netwerk van Natuur- en Milieuvoorlichters in de provincie Utrecht. Ze sluit aan op de landelijke campagne "Wie milieubewust klust is zeker goed bezig', waarvan velen de TV-spotjes al zullen hebben opgemerkt. Meer weten? Bel (035) 54 81 679, Maartje Hormes, afdeling milieu, Gemeente Baarn.

......................................................................

......

Zorgloket wordt verbeterd

Het Zorgloket wordt verbeterd voor de bezoekers. Als de verbouwing afgelopen is, kan de bezoeker rekenen op meer privacy. De open verbinding naar de centrale hal van het gemeentehuis wordt afgesloten en de spreekruimte wordt groter gemaakt. Hiervoor moeten ook wat voorzieningen worden getroffen in de aangrenzende kantooruimtes. Bezoekers van het gemeentehuis kunnen te maken krijgen met wat geluidsoverlast tijdens de bouwperiode. We verwachten dat de verbouwing ongeveer 3 weken gaat duren.

Vanaf volgende week maandag 23 augustus a.s. zal het Zorgloket tijdelijk verhuizen naar een spreekkamer van sociale zaken. Het speciale telefoonnummer kan tijdelijk helaas niet gebruikt worden. U kunt tijdens de openingstijden van het Zorgloket gebruik maken van het centrale nummer van het gemeentehuis. Buiten de openingstijden kunt u
- net als nu al het geval is- bellen met het RIO in Amersfoort. ZORGLOKET TELEFONISCH BEREIKBAAR van 23 augustus tot 15 september a.s.:
van maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 12.30 uur via telefoonnummer
5481611.

Buiten deze tijden kunt u het RIO (Regionaal Indicatie Orgaan) Eemland bellen, tel. 033-4605050.

BURGERLIJKE STAND

GEBOORTEN

Sacha Janke, dv J Blom en EJ Kriekenbeek
Emma, dv E van Brummelen en SL Provost
Marieke Mimi Cato, dv C Romeijn en SJM Hofte
Sophie Christien, dv EB Morel en HH Winkelman
Mayra Joanna, dv BB Mettemich en IJ Reulen
Jaymie, zv LC Vos en MCM Coops
Megan, dv JA de Ruijter en S van Oest
Grietje Annetje, dv K Veldhuizen en E Ronhaar
Douwe Michiel, zv MA Kruyt en CV Meijer Swantee Sander, zv H van Haren en J Akkerman
Juda, zv CTUW Pijlnian en GAT van Brummelen
Ricardo, zv R Zijtveld en MAM Majoor
Abanob, zv SR Guirguis Rezk en S Tawfeek

AANGIFTE PARTNERSCHAPSREGISTRATIE

AANGIFTE HUWELIJK

HUWELIJK

WG Haringsma en JA de Vries
H de Vries en M Stoelwinder
E Laseur en N Klink
OR Foekens en S Gayral
M Hilhorst en BN van Dijk

Openingstijden gemeentehuis
Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur. Om een ambtenaar 's middags te bezoeken moet vooraf een afspraak worden gemaakt met de betreffende ambtenaar. Telefonisch is het gemeentehuis te bereiken van maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur. De balie van Sociale Zaken is geopend van maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur. Hier kunt u afspraken maken met de maatschappelijke dienst en de administratie. De medewerkers van Sociale Zaken hebben dagelijks een telefonisch spreekuur van 09.00 tot 10.00 uur.
Het CWI-loket is geopend van maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 17.00 uur en op vrijdag 08.00 tot 16.00 uur. Het Zorgloket is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot
12.30 uur, tel. 54 267 57. Het faxnummer is 54 267 50.


25 augustus is de afdeling Burgerzaken geopend van 18.00 tot 19.30 uur. U kunt terecht voor het afhalen van paspoorten, rijbewijzen, ID-kaarten en uittreksels uit het Basisregister.

Huisvuil
Deze lopende week worden in de oneven genummerde wijken de groene containers geleegd en in de even genummerde wijken de grijze containers. In de week van 26 tot en met 30 juli worden in de oneven genummerde wijken de grijze containers geleegd en in de even genummerde wijken de groene containers.

Scheidingsstation
Het scheidingsstation aan de Drakenburgerweg is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 08.15 tot 11.45 uur en van 13.00 tot 16.45 uur. Op zaterdag is het station geopend van 08.30 tot 13.30 uur. Dus op maandag gesloten!

Muizen en ratten
Als u overlast heeft van muizen of ratten kunt u bellen met de gemeente, tel. 54 81 655 (tussen 08.00 en 09.00 en tussen 13.00 en
14.00 uur)

Sociale Verzekeringsbank
Elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur houdt de Sociale Verzekeringsbank spreekuur in het gemeentehuis. U kunt informatie krijgen over de AOW, kinderbijslag en de Nabestaandenwet.

Servicelijn 54 81 888
De servicelijn van de gemeente is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar. U kunt over álle gemeentelijk zaken vragen stellen of meldingen inspreken. Er is speciale informatie verkrijgbaar over burgerzaken, vuilafvoer, belastingen en volkshuisvesting.

WEGWERKZAAMHEDEN

Gaslaan
Op maandag 16 augustus is begonnen met het vervangen van de riolering in de Gaslaan.

Het betreft het gedeelte tussen de Heuveloordstraat en de

Nachtegaallaan. Deze werkzaamheden zullen ongeveer 3 weken gaan duren.

Nutsbedrijven

Op dinsdag 24 augustus a.s. zal de Gaslaan, tussen de Eemnesserweg en de Heuveloordstraat enkele uren voor het verkeer worden afgesloten, dit in verband met een zwaar transport van 3 transformatoren ten behoeve van het nieuwe 50 KV-station.

Op verschillende plaatsen kunnen, kortdurend, door de Nutsbedrijven werkzaamheden worden uitgevoerd.

Openbare straatverlichting
Wanneer u als inwoner merkt dat een bepaalde lantaarnpaal niet brandt, of een gehele straat donker blijft, dat kunt u deze storing onder vermelding van het nummer dat op de lichtmast staat zelf melden aan de REMU. Het algemene storingsnummer tijdens kantooruren is: 035-6094496. Het storingsnummer 035-6025065 is 24 uur per dag te bereiken. Tijdens kantooruren mag de melding ook via het gemeentehuis worden gedaan.

COLLECTEN

In de weken van 15 tot en met 21 augustus en van 22 tot en met 28

augustus zullen er geen collecten worden gehouden waarvoor door het college van burgemeester en wethouders vergunning is verleend.

BOUWEN AAN BAARN

Burgemeester en wethouders van Baarn maken bekend dat:

Tijdelijk verkeersbesluit
In de Gaslaan wordt op dinsdag 24 augustus 1999, tussen 08.00 en 20.00 uur een tijdelijk tweezijdig parkeerverbod ingesteld om de doorgang van enkele bijzondere transporten (bouwverkeer) te garanderen.

Binnen zes weken na de bekendmaking (d.i. vanaf 10 augustus 1999) kan door belanghebbenden een bezwaarschrift tegen dit besluit worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Baarn, postbus 1003, 3740 BA Baarn. In geval van spoedeisende belangen, kan -zodra het bezwaarschrift is ingediend- ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de president van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht, sector Bestuursrechtspraak, postbus 13023, 3507 LA Utrecht.

VERGADERINGEN GEMEENTE BAARN

Commissievergaderingen beginnen om 19.30 uur in het Gemeentehuis, ingang Laanstraat 1, te Baam.
Raadsvergaderingen beginnen om 20.00 uur in het Gemeentehuis, ingang Laanstraat 1.

Augustus 1999

25. Gemeenteraadsvergadering

September 1999

7. Commissie Soc. Zaken, Onderwijs en Welzijn
8. Commissie Verkeer, Economie, R.O. en Financiën
9. Commissie voor Volksh., Openbare werken, Milieu en Sport
13. Commissie ABZ

29. Gemeenteraadsvergadering, gemeenterekening 1998

Oktober 1999

12. Commissie ABZ

13. Commissie Verkeer, Economie, R.O. en Financiën eerste maal
14. Commissie voor Volksh., Openbare werken, Milieu en Sport
18. Commissie Soc. Zaken, Onderwijs en Welzijn
19. Commissie Verkeer, Economie, R.O. en Financiën tweede maal, i.v.m. begroting

28. Gemeenteraadsvergadering behandeling begroting voor 2000

November 1999

9. Commissie Soc. Zaken, Onderwijs en Welzijn
10. Commissie Verkeer, Economie, R.O. en Financiën
11. Commissie voor Volksh., Openbare werken, Milieu en Sport
15. Commissie ABZ

24. Gemeenteraadsvergadering

December 1999

7. Commissie Soc. Zaken, Onderwijs en Welzijn
8. Commissie Verkeer, Economie, R.O. en Financiën
9. Commissie voor Volksh., Openbare werken, Milieu en Sport
13. Commissie ABZ

22. Gemeenteraadsvergadering

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie