Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eindhoven steunt actie voor slachtoffers aardbeving Turkije

Datum nieuwsfeit: 20-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 20 augustus 1999, no. 48.

Financiële, organisatorische en psycho-sociale hulp

Eindhoven steunt acties voor slachtoffers aardbeving Turkije

De gemeente Eindhoven ondersteunt waar mogelijk de initiatieven die in de stad ontstaan naar aanleiding van de dramatische gebeurtenissen in Turkije.
Zo heeft het college van B&W een bijdrage van f 50.000,- in het vooruitzicht gesteld (onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad) voor de locale inzamelingsactie van de Stichting E-Top, het platform van Turkse organisaties in Eindhoven.

De gemeente biedt ook organisatorische ondersteuning bij de opzet en uitwerking van andere initiatieven van het Turks platform, zoals de inrichting van een telefonisch steunpunt voor slachtoffers en familieleden en inzamelingsacties bij evenementen die dit weekeinde in de stad plaatsvinden. In overleg met de organisatoren van het Flevo Festival op de vliegbasis Eindhoven en het Festival van het Levenslied op de Markt is toestemming verleend om tijdens deze evenementen te collecteren.

Psycho-sociale hulpverlening
De Eindhovense GGD biedt op Eindhoven Airport ondersteuning bij de door Eurocross georganiseerde vluchten met mensen die uit Turkije terugkeren naar Nederland. De GGD kan psycho- sociale hulp, maatschappelijk werk en vervoer aanbieden, waarbij afhankelijk van de behoefte een beroep kan worden gedaan op medewerkers van het RIAGG en Maatschappelijk Werk Eindhoven.

SoZaWe
Het college van B&W heeft verder ingestemd met het voorstel van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SoZaWe) om de regels voor Turkse uitkeringsgerechtigden te versoepelen. Cliënten die vanwege de aardbeving langer in Turkije verblijven dan de wettelijk toegestane vier weken, hoeven geen korting op hun uitkering te vrezen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie