Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hindoes en Moslims voeren samen acties voor Turkije

Datum nieuwsfeit: 20-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CORDAID

Hindoes en Moslims voeren samen acties voor Turkije

PERSBERICHT

Oegstgeest, 20 augustus 1999

Hindoes en Moslims voeren samen acties voor Turkije

HIMOS, de Hindoe Moslimorganisatie voor Ontwikkelingssamenwerking, is begonnen met geldinzamelingsacties voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. Ook de Hindoegroepen zetten zich in, uit solidariteit met hun Turkse moslim-collega.s. Bovendien bieden Bilance en de Samenwerkende Hulporganisaties in samenwerking met HIMOS financiële steun aan partnerorganisaties in het rampgebied.

Uitgangspunt van HIMOS is om via partnerorganisaties ter plaatse steun te verlenen. De katholieke ontwikkelingsorganisatie Bilance - waarmee HIMOS reeds tien jaar samenwerkt en waarmee zij onlangs officieel een samenwerkingsovereenkomst tekende - voelt zich verbonden met de doelstellingen van HIMOS en heeft 500.000 gulden vrijgemaakt voor wederopbouwactiviteiten in Turkije. Bilance besteedt dit geld in samenwerking met HIMOS.

Een partnerorganisatie van HIMOS regelt met steun van de Samenwerkende HulpOrganisaties de distributie van noodvoorzieningen voor ongeveer 2000 mensen. Het gaat om tenten, slaapzakken, generatoren, thermoskannen, kleding, kussens, dekens, gaarkeukens, olielampen, mobiele toiletten, kindervoeding, waterontsmettingsmiddelen en medicijnen om eventuele uitbraak van epidemieën onder controle te krijgen. De goederen gaan per vliegtuig naar Istanbul, vanwaar de organisatie ze verspreidt naar onder andere Izmit, Istanbul, Gölcük en Yalova. De exacte tijd van vertrek van het vliegtuig wordt nog nader bekend gemaakt. Een medewerker van HIMOS is nu ter plekke om de hulpbehoefte te inventariseren.

HIMOS

HIMOS ontstond in 1988 als initiatief van onder andere Surinaamse en Turkse Nederlanders met het oog op ondersteuning van sociaal-economische initiatieven in hun landen van herkomst. HIMOS ondersteunde sindsdien een 200-tal kleinschalige duurzame projecten in Suriname, Guyana, Oost-Turkije en India met financiële steun van Bilance, achterbanorganisaties in Nederland en de NCDO. Daarnaast organiseerde ze bewustwordings- en voorlichtingsactiviteiten voor haar achterban in Nederland in de vorm van seminars, congressen en de deelname aan festivals.

Bilance, Memisa en Mensen in Nood vormen samen Cordaid. Cordaid vertegenwoordigt alle aspecten van ontwikkelingssamenwerking: noodhulp, structurele armoedebestrijding en de opbouw van gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Memisa en Mensen in Nood zijn aangesloten bij de Samenwerkende HulpOrganisaties.

Noot voor de redactie;

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie