Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beslissende race in Nederlands Kampioenschap Rallyracing

Datum nieuwsfeit: 21-08-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Eurocircuit Valkenswaard, 18 juli 1999

LAATSTE RACE GAAT BESLISSING BRENGEN

VALKENSWAARD - De race van 21 Augustus gaat de beslissing brengen in het Nederlands Kampioenschap Rallyracing. Op een snikheet Eurocircuit viel in de drie klassen om diverse redenen nog geen beslissing in het kampioenschap. Autocoureur Jos Kuypers uit Best was de snelste in de Supercars. De Belg Jochen Coox pakte de winst in de EURO2000. Voor Coox zijn derde overwinning van dit seizoen. Bij de Compacts (-1400cc) was de eindoverwinning voor, de landgenoot van Coox, Noël Cokelaere.

In de EURO2000 was er een herstart nodig om tot een eindresultaat te komen. De wedstrijdleiding van het Eurocircuit floot de coureurs terug na het constateren van een koprol van Helmonder Harrie Deelen. De tweede start verliep ook hectisch. De uit Casteren afkomstige Wil Teurlings kreeg van de wedstrijdleiding geen toestemming meer om deel te nemen aan de race. Dit volgens wedstrijdleider van de races op het Eurocircuit, Frans Kaiser, wegens duwen. In de tweede start nam de Belg Jan Huybs met een Mitsubishi Carisma de leiding. Echter Huybs viel na twee ronden met een defect aan zijn versnellingsbak terug. "Jammer", liet Huybs na de race weten. "Ik heb wel laten zien dat Coox is te verslaan. Vandaag was mijn kans, maar het heeft helaas niet zo mogen zijn". De overwinning in de race was nu voor leider in het kampioenschap, Jochen Coox in zijn VW Golf Gti. Winterswijker Ron Snoeck (Seat Ibiza Gti) viel in deze race ook al stil. Bleven er nog vijf Belgen over die om de overwinning streden in deze spectaculaire raceklasse. Voor de uit Wolphaartsdijk afkomstige Dick Krijger waren de druiven extra zuur. Krijger, op kop liggend in de B-finale van deze race en uitzicht hebbende op een plaats bij de A-finalisten, viel vijftig meter voor de finish stil met een defect aan de versnellingsbak aan zijn Opel Corsa.

In de Supercars nam Bestenaar Jos Kuypers vanaf het aanspringen van het groene startlicht de kop in de race en controleerde de race van start tot finish. Leider in het Nederlands kampioenschap in deze klasse, de uit het Belgische Hoogstraten afkomstige Jos Sterkens finishte als derde. Sterkens blijft aan de leiding in het kampioenschap en heeft aan vijf punten genoeg om het kampioenschap definitief naar zich toe te trekken. Landgenoot van Sterkens, Jacques Franssen, eindigde als tweede in de race. Franssen staat met nog één race te aan op een derde plaats in de tussenstand. Een punt achter de man op de tweede plaats, Jos Kuypers.

In de Compacts was de overwinning voor Noël Cokelaere. Voor Cokelaere zijn eerste overwinning op het Eurocircuit. "Al dikwijls tweede geweest en derde, maar een koud biertje smaakt nu bijzonder goed", gaf de Belg te kennen na afloop van de races op het Eurocircuit. De uit Groot-Ammers afkomstige Niels Deen finishte als derde in de wedstrijd. Deen, leider in het kampioenschap heeft met nog één wedstrijd op de kalender tien punten voorsprong op Davy van den Branden. De Belg Van den Branden pakte in de race de tweede plaats. einde

Voor meer informatie: tel: 0183 - 302660 fax: 0183 - 301432

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie