Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht provincie Groningen

Datum nieuwsfeit: 21-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 08/21/99

Persberichten provincie Groningen/
Zaterdag 21 augustus 1999

Dagelijkse persberichten districten Noord, West, Midden en Oost

Delfzijl: Bromfietser onder invloed
De politie heeft vannacht op de Kustweg een 19-jarige bromfietser uit Delfzijl aangehouden voor het rijden onder invloed (promillage van 1,65). De man is met een dagvaarding heengezonden.

Appingedam: Verkeersongeval
Bij een verkeersongeval gisterochtend tussen twee automobilisten zijn beide wagens total loss geraakt. Op de kruising Jan Bronsweg en de Solwerderweg verleende een 24-jarige man uit Appingedam geen voorrang aan een 21-jarige bestuurder uit 't Zandt die over de Jan Bronsweg reed. De bestuurders bleven ongedeerd.

Warffum: Man gewond na verkeersongeval
Een 55-jarige man uit Warffum is gistermorgen naar een ziekenhuis in Groningen gebracht nadat hij op de Onderdendamsterweg tegen een vrachtwagen reed en gewond raakte. Het slachtoffer zag in de bocht een vrachtwagen vermoedelijk over het hoofd en hield daardoor niet voldoende rechts, zodat een frontale botsing het gevolg was. Het slachtoffer sloeg met zijn hoofd tegen de voorruit en kreeg zijn stuur in de buik. De eveneens 55-jarige vrachtwagenchauffeur mankeerde niets. Beide voertuigen moesten worden afgesleept.

Appingedam: Winkeldief aangehouden
De politie heeft gistermiddag een 26-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor winkeldiefstal. De man werd in een supermarkt aan het Overdiep door winkelpersoneel gepakt. Met drie medewerkers zaten boven op de verdachte toen de politie arriveerde. De man had doosjes canderel en scheermesjes gestolen met een waarde van 200 gulden. De man is na verhoor heengezonden.

Appingedam: Bromfietser onder invloed veroorzaakt schade De politie heeft vannacht tegen een 28-jarige man uit Eenum proces verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van een ongeval en mogelijk voor het rijden onder invloed (promillage van 1). De politie kreeg een melding dat een bromfietser tegen een geparkeerde auto op de Fivelkade was gereden en er vervolgens vandoor was gegaan. Op de Tjamsweersterweg troffen agenten de licht gewonde bromfietser lopend naast zijn bromfiets aan. Deze verklaarde niet te hebben gereden, maar dat zijn brommer in de versnelling was geschoten en hij het voertuig niet mee kon houden, waardoor deze tegen een auto knalde en hij zelf was gevallen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Wildervank: Bromfietser mishandelt automobilist Een 35-jarige automobilist uit Veendam heeft gistermiddag op de Bareveldstraat klappen opgelopen van een nog niet gehoorde bromfietser. De man haalde de bromfietser in, die op de as van de weg reed, en toeterde om de bromfietser te waarschuwen. Deze maakte vervolgens boze gebaren. Toen de Veendammer vervolgens moest stoppen om voorrang te geven aan andere weggebruikers stond de bromfietser naast hem en sloeg de zijruit van de auto stuk en gaf de bestuurder vervolgens enkele klappen een reed weg.

Hoogezand: Bestuurder onder invloed
De politie heeft vannacht op de Rembrandtlaan een 54-jarige man uit Sappemeer aangehouden voor het rijden onder invloed (0,6 promille). De man is met een boete van 390 gulden een rijverbod van een uur heengezonden.

Veendam: Winkeldief aangehouden
De politie heeft gistermiddag een 17-jarige Veendammer aangehouden voor het stelen van twee televisietoestellen uit een winkel aan het Prins Hendrikplein. De jongen had de toestellen uit de showroom geplukt en was de winkel uitgelopen. De politie zag de man in een brandgang met zijn buit zitten. De winkeldief zag de politie ook en vluchtte. Dat lukte in eerste instantie, maar uiteindelijk kon hij op het Oosterdiep worden aangehouden. Hij is na verhoor heengezonden.

Marum: Snelheidscontrole
Tijdens een snelheidscontrole op de Kruisweg heeft de politie gistermiddag tussen 14.30 en 16.30 uur 645 voertuigen geregistreerd. In totaal reden 54 bestuurders tussen de 57 en 75 km/u. en dus te hard. Zij ontvangen binnenkort thuis bericht.

Marum: Onder invloed uit de bocht
Op de parallelweg is een 21-jarige man uit Haarlem voor de Zethuisterweg uit de bocht gevolgen en in het water terechtgekomen. De drie inzittenden konden zelf uit de auto komen. Een van hen is weggelopen en niet meer achterhaald. De bestuurder en een 29-jarige inzittende uit Amsterdam zijn meegenomen naar het bureau. De bestuurder bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,5. Bovendien bleek de man geen rijbewijs te hebben. De auto was niet verzekerd en moest worden afgesleept. De man is met een dagvaarding heengezonden.

Winsum: Drie auto's betrokken bij ongeval
Gistermorgen zijn bij een verkeersongeval op de N361 drie auto's beschadigd geraakt toen een 20-jarige man uit Winsum een inrit wilde inrijden en moest afremmen voor een 25-jarige man uit Baflo die juist de N361 op wilde rijden. Een 31-jarige automobilist uit Winsum zag dit te laat, waardoor hij op de N361 op zijn voorganger knalde. Er deed zich geen persoonlijk letsel voor. Wel moesten de wagens van de man uit Baflo en de veroorzaker worden afgesleept.

Zevenhuizen: Drugsdealer aangehouden
De politie heeft vannacht in een 18-jarige man uit Marum aangehouden voor het verhandelen van verdovende middelen. De man verkocht in een discotheek aan het Hoofddiep drugs aan een man uit Zevenhuizen. Dit werd gezien door een portier van de discotheek en hielden hem daarop staande en droegen de man over aan de politie. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Westerlee: Geheime zender 'Valencia' uit de lucht De politie heeft gistermiddag de zender 'Valencia' uit de lucht gehaald. In een woning aan de Hoofdweg werd de apparatuur in beslaggenomen. Tegen de 24-jarige eigenaar wordt proces verbaal opgemaakt.

Beerta: Winkeldief aangehouden
De politie heeft gistermiddag een 46-jarige inwoner van Beerta in de plaatselijk supermarkt aan het Vredesplein aangehouden voor het stelen van blikjes vis en drie grilworsten. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Winschoten: Eenzijdig ongeval door dode eend
Een 39-jarige man uit Midwolda is gistermiddag met zijn auto en aanhanger op de Oosterwolderweg tegen een boom gereden en in de sloot beland. De man reed met een verkeerd beladen aanhanger in de richting van Oostwold en zag een dode eend op de weg liggen. Om deze te ontwijken reed hij er omheen, waardoor de combinatie begon te slingeren. De man raakte van de weg, nam een boom mee en kwam in de sloot terecht. De bestuurder raakte niet gewond.

Mussel: Man rijdt tegen geparkeerde vrachtwagen Een 54-jarige man uit Bellingwolde is gisteravond op de Musselweg richting Mussel frontaal tegen een geparkeerde vrachtwagen gereden. De auto vloog in brand en de bestuurder raakte gewond. In het ziekenhuis werden twee pogingen gedaan om een bloedproef af te nemen. Deze mislukten, waarna de verdachte verdere medewerking weigerde. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Zijn auto moest worden afgesleept.

Nadere informatie via bureau Voorlichting, tel. 050 599 5010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...