Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 22-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 08/22/99

Persberichten stad Groningen/
Zondag 22 augustus 1999

Dagelijkse persberichten district Groningen/Haren

Man gewond bij brand
Een 28-jarige man is gisterochtend in zijn woning aan het Linnaeusplein gewond geraakt toen hij een brand bij zijn voordeur uittrapte. De man liep vervolgens met bebloede voeten naar het balkon, waar de brandweer hem met de ladderwagen kon bereiken. Het slachtoffer is met ernstig verbrande voeten opgenomen in een ziekenhuis. De schade aan de woning beperkte zich tot de voordeur en hal en rookschade.

Bromfietser gewond
Een 17-jarige bromfietser uit Groningen is gistermiddag gewond geraakt na een aanrijding met een 58-jarige automobilist uit Groningen op de kruising Hamburgerstraat en de Star Numanstraat. De bromfietser gaf op het kruispunt geen voorrang en is met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar een ziekenhuis.

Openbare dronkenschap
Een 21-jarige man uit Groningen is gisterochtend op de Grote Markt aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij veroorzaakte overlast voor een café en is ter ontnuchtering ingesloten. Na de middag is de man met een proces verbaal heengezonden.
Een 30-jarige stadjer werd in de avond aangehouden voor hetzelfde feit. Hij viel medewerkers van de gemeentelijke reiniging lastig, die voor schoonmaakwerkzaamheden op de Grote markt aanwezig waren. De man verzette zich bij zijn aanhouding hevig en werd geboeid naar het bureau overgebracht. Hij is na middernacht weer heengezonden.

Omstanders pakken straatrover
Een 31-jarige man uit Groningen is gistermiddag door omstanders in de nek gegrepen toen hij op de Eikenlaan een 73-jarige van haar tas had beroofd. De verdachte werd door drie getuigen gevolgd, die hem op de kruising Esdoornlaan en de Mispellaan te pakken kregen. De politie heeft de man ingesloten.

Fietsster gewond na aanrijding
Een 63-jarige vrouw uit Groningen is gistermiddag in de Oude Kijk in ?t Jatsstraat gewond geraakt toen ze hard op het wegdek viel. Een 29-jarige man uit Assen deed zijn portier van de auto open toen de vrouw daar fietste en er tegen botste. De vrouw is overgebracht naar een ziekenhuis.

Inbreker aangehouden
De politie heeft een 36-jarige man uit Groningen aangehouden voor een inbraak op een bouwlokatie aan de Boermandestraat. Een 39-jarige medewerker van de beveiliging pakte de man, die bezig was om ongeveer 100 aluminium hoekprofielen op zijn fiets in te pakken. Na verhoor is de man weer heengezonden.

Benevelde automobilist probeert te vluchten
De politie heeft vannacht een 28-jarige man uit Middelstum op de Oude Boteringestraat aangehouden voor het rijden onder invloed (1 promille). In de Nieuwstad viel de man op door zijn rijgedrag. Toen agenten hem daarop wilden aanspreken, reed hij snel weg. Via de Haddingestraat reed de man naar de Vismarkt teneinde een aanhouding te voorkomen. Hij werd echter in de Oude Ebbingstraat klemgereden. Naast een boete van 900 gulden kreeg de man een dagvaarding mee.

Auto-inbreker aangehouden
De politie heeft vannacht een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor een auto-inbraak aan de Middelhorsterweg in Haren. Door een opgegeven signalement kon de politie de man op de Verlengde Hereweg aanhouden. Spontaan bekende hij de inbraak en overhandigde de politie een mapje met diverse bankpasjes. De man is ingesloten.

Drugsdealer aangehouden
De politie heeft vannacht in een discotheek aan de Gelkingestraat een 20-jarige vrouw aangehouden, die door het personeel van de uitgaansgelegenheid werd vastgehouden, omdat ze drugs bij zich had. De politie trof bij de vrouw diverse gripzakjes cocaïne aan en heeft haar ingesloten. Twee mannen die zich met de aanhouding bemoeiden werden eveneens aangehouden. Een 23-jarige man uit Amsterdam werd na zijn voorgeleiding direct weer weggestuurd. Een 32-jarige man uit Roden kreeg na zijn voorgeleiding een proces verbaal voor belediging.

Vervelende man loopt barstwond op
De politie heeft vannacht een 22-jarige man uit Groningen uit de Peperstraat gehaald, omdat hij met een lang mes door de straat liep te zwaaien en een klap opliep. Het mes werd door een medewerkster van een café afgepakt en aan de politie gegeven. Ondertussen had de man ook al een klap opgelopen bij de ingang van een discotheek. De politie bracht de man voor behandeling van de barstwond naar een ziekenhuis.

Voor nadere informatie, afdeling voorlichting, tel. 050 599 5010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie