Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Deel Krijterslaan Hoorn twee weken afgesloten

Datum nieuwsfeit: 23-08-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoorn

Deel Krijterslaan twee weken afgesloten

In verband met de aanleg van een rotonde die de T-splitsing Oostergouw-Krijterslaan gaat vervangen, zal het gedeelte van de Krijterslaan tussen de Koewijzend en de Oostergouw van maandag 23 augustus tot en met vrijdag 22 oktober gesloten zijn voor het verkeer. De rest van de Krijterslaan tussen de Koewijzend en de Dorpsstraat blijft normaal berijdbaar.

Snelverkeer vanuit Zwaag en Blokker wordt omgeleid via de route Koewijzend-Krijterslaan-Dorpsstraat-Oostergouw. Verkeer vanaf de Oostergouw richting Zwaag wordt omgeleid via de Dorpsstraat en verkeer richting Blokker via de IJsselweg en Kloosterhout. De omleidingen zijn aangegeven met borden.
Ook het fietspad langs de Oostergouw tussen de Krijterslaan en de Blokmergouw is de hele periode buiten gebruik, evenals de oversteek bij de T-splitsing van de Krijterslaan naar de Nieuwe Steen en langs de Oostergouw richting Westerblokker. Fietsers die doorgaans van deze oversteken gebruik maken om naar de scholen en kantoren in de wijk Nieuwe Steen te fietsen, krijgen te maken met een omleidingsroute over een tijdelijk fietspad door het park Blokweer. Al naar gelang hun bestemming, moeten de fietsers rekening houden met extra fietsafstanden van tussen de 250 en 500 meter.

De rotonde aan het eind van de Krijterslaan maakt deel uit van drie rotondes die de verkeersveiligheid op en rond de Oostergouw zullen verhogen. De Oostergouw is een van de belangrijkste noord-zuidroutes door Hoorn. De andere twee rotondes in de Oostergouw komen bij de aansluitingen met de Blokmergouw en de Factorij.

Nadere informatie over de werkzaamheden en de omleidingen is verkrijgbaar bij de heer B. Jonker van Gemeentewerken Hoorn, tel. 0229-252939 b.g.g. 06-53498743.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie